Εκδηλώσεις

H Κορυφογραμμή γιόρτασε τα 2α γενέθλιά της στο Μουσείο της Ακρόπολης

H Κορυφογραμμή γιόρτασε τα 2α γενέθλιά της στο Μουσείο της Ακρόπολης

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φίλοι του οργανισμού και της τέχνης γενικότερα, ενώ βραβεύτηκαν 4 ξεχωριστές προσωπικότητες

Σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη χαμόγελα αλλά και συγκίνηση γιόρτασε τα 2α γενέθλιά της η «Κορυφογραμμή» στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2013 με την παρουσία πλήθος φίλων του οργανισμού, του πολιτισμού και της τέχνης αλλά και ξεχωριστών προσωπικοτήτων.

Με κύριο motto «Η Δημιουργικότητα στην Κορυφή», ο Πρόεδρος της Κορυφογραμμής, Νικόλαος Ουρανός, η Αντιπρόεδρος, Εύχαρις Περπινιά και τα μέλη Λ. Σοπότη και Θ. Τσατσαρώνης, καλωσόρισαν τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ενώ βράβευσαν τέσσερις σημαντικές προσωπικότητες, καθεμιά από τις οποίες κατάφερε να αγγίξει την δική της κορυφή.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που βραβεύτηκαν και παρουσίασαν τη δική τους ιστορία ήταν:

Pablo Pineda: ο πρώτος στην Ευρώπη καθηγητής (πτυχιούχος πανεπιστημίου στη ψυχολογία και τα παιδαγωγικά) με σύνδρομο Down. Έχει επίσης πρωταγωνιστήσει στην ταινία YoTambien (“Και εγώ επίσης”), ερμηνεύοντας τον εαυτό του.

Σωκράτης Αλαφούζος: ηθοποιός και σκηνοθέτης της ταινίας μικρού μήκους “Ο Μικρός Βασιλιάς”, με θέμα την παιδική κακοποίηση, που κατάφερε να αποσπάσει 12 βραβεία σε αντίστοιχα διεθνή φεστιβάλ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι την Ινδία.

Μαριέττα Φαφούτη: συνθέτης και τραγουδίστρια που γνώρισε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, παίρνοντας την κατάσταση “στα χέρια της”, ύστερα από την αλλαγή του επαγγελματικού της προσανατολισμού.

Παναγιώτης Κοτρωνάρος: ορειβάτης και life coach, αρχηγός της ελληνικής αποστολής κατάκτησης του Everest και ο μοναδικός εν ζωή Έλληνας ορειβάτης που έχει καταφέρει να ανέβει σε τρεις κορυφές πάνω από 8.000 μέτρα.

Τη ροή των ομιλιών άνοιξε ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος ο οποίος σε μια ξεχωριστή παρουσίαση με εντυπωσιακές εικόνες και περιγραφές, μίλησε για τη σημασία της προετοιμασίας, της σκληρής δουλειάς και της “ψυχής” που καταθέτουμε στο όποιο εγχείρημα, ενώ τόνισε ότι «δεν είναι μόνο τα πόδια με τα οποία ανεβαίνουμε, είναι και το μυαλό».

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη έλαβε ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Σωκράτης Αλαφούζος, οποίος μετά από μια προσωπική του εξομολόγηση, περιέγραψε πώς έφτασε να πραγματοποιήσει το εδώ και 20 χρόνια όνειρό του, την παραγωγή μιας μικρού μήκους ταινίας για την παιδική κακοποίηση. Όπως είπε «ο καθένας μας ορίζει την δική του κορυφή» και παρακίνησε το κοινό να αντιμετωπίσει τους φόβους του για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Κλείνοντας, ανέφερε χαρακτηριστικά «αυτό ήταν το καλύτερο ταξίδι της ζωής μου και το χάρισα εγώ στον εαυτό μου».

Στη συνέχεια, η γνωστή μουσικός Μαριέττα Φαφούτη μίλησε για την δική της ιστορία και τόνισε πως μια κακή προσωπική στιγμή, της άλλαξε ολόκληρη τη ζωή καθώς της έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με αυτό που πραγματικά αγαπάει, τη μουσική. Έχοντας πλέον κατακτήσει τη δική της κορυφή στο χώρο της μουσικής, τόνισε ότι «η όποια δόξα δεν μπορεί να φέρει την ευτυχία, μόνο οι ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να το επιτύχουν αυτό!».

Η βραδιά έκλεισε με την ομιλία του Ισπανού Pablo Pineda, ο οποίος παρά τις δυσκολίες κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να κατακτήσει τη δική του κορυφή. Όπως είπε, έμαθε μόνος του να ξεπερνά τα εμπόδια, ενώ παρότρυνε το κοινό να μη σταματά να διψά για μάθηση και να προσπαθεί να φτάσει όλο και πιο ψηλά! Τέλος, συμβούλεψε όλους τους νέους να συνεχίσουν να ονειρεύονται και να έχουν αγάπη για τη ζωή, γιατί μόνο ξεπερνιούνται τα εμπόδια και κατακτούνται κορυφές και καταχειροκροτήθηκε από το συγκινημένο κοινό!

Τη βραδιά παρουσίασε η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζή.

Η «Κορυφογραμμή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει ως στόχο την υποστήριξη και προβολή νέων δημιουργών, την καλλιέργεια της έκφρασης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με αναφορά στον πολιτισμό και στο ευ ζην. Έως σήμερα έχει παρουσιάσει μέσω του portal korifogrami.gr, περισσότερους από 500 νέους δημιουργούς, με 1300 δημοσιεύσεις προσωπικών κειμένων, ποίησης, βιβλίου, θεάτρου και εικαστικών, προσελκύοντας πάνω από 74.000 μοναδικούς αναγνώστες από 86 χώρες. Επίσης έχει υλοποιήσει 5 μεγάλα events με άξονες τη δημιουργικότητα, τον κοινωνικό πολιτισμό και το παιδί.

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews