Βιβλίο

«H Θεοδοσία και το Σκήπτρο του Όσιρι»

«H Θεοδοσία και το Σκήπτρο του Όσιρι»

Το δεύτερο βιβλίο της συναρπαστικής σειράς της Ρ.Λ. Λαφίβερς που ενέπνευσε την υπερπαραγωγή του HBO Max από τις Εκδόσεις Anubis

Όταν δεκάδες μούμιες εξαφανίζονται σε όλο το Λονδίνο και εμφανίζονται στο Μουσείο Θρύλων και Αρχαιοτήτων, η Θεοδοσία συνειδητοποιεί ότι τα πράγματα έχουν βγει εκτός ελέγχου. Οι υποψίες της Αστυνομίας πέφτουν στον πατέρα της και η Θεοδοσία προσπαθεί να τον βοηθήσει για να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Σύντομα η ζωή της γίνεται αρκετά δύσκολη. Έχει να λύσει το θέμα με τις μούμιες, να αποκαλύψει τι σχεδιάζουν τα Ερπετά του Χάους και ταυτόχρονα να αποφύγει μια σειρά από ενοχλητικές γκουβερνάντες. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας από τους ελάχιστους φίλους και συμμάχους της φαίνεται πως επίσης κρύβει κάτι!

Το μυθιστόρημα νεανικής λογοτεχνίας «Η Θεοδοσία και το Σκήπτρο του Όσιρι» αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της best selling σειράς «Θεοδοσία» της Ρ.Λ. Λαφίβερς. Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς, με τίτλο «H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους», ενώ θα ακολουθήσουν τα βιβλία «Η Θεοδοσία και τα Μάτια του Ώρου» και «Η Θεοδοσία και ο Τελευταίος Φαραώ».

Το Μάρτιο του 2022, η τηλεοπτική μεταφορά των περιπετειών της Θεοδοσίας, με τίτλο «Theodosia» και πρωταγωνίστρια την Eloise Little, έκανε πρεμιέρα στη streaming πλατφόρμα του HBO Max. Η σειρά έχει ανανεωθεί για δεύτερη σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2023.

Συγγραφέας: R.L. LaFevers

Εικονογράφηση: Yoko Tanaka

Επιμέλεια Σειράς: Δώρα Γιακουμή

Μετάφραση: Αθηνά Σαράφη

Επιμέλεια Μετάφρασης: Κατερίνα Κωτσάκη

Τίτλος Πρωτοτύπου: Theodosia and the Staff of Osiris

ISBN: 978-960-623-575-7

Σελίδες: 400

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Η Ρ.Λ. (ή Ρόμπιν Λορέιν, όταν έχει μεγάλα μπλεξίματα) μαγεύτηκε από τις βιβλιοθήκες και τα μουσεία από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε εκεί. Είναι σίγουρη ότι αυτό οφείλεται στα κάθε λογής αρχαία μυστήρια που βρίσκονται στα ράφια και στις προθήκες, περιμένοντας κάποιον να τα ανακαλύψει. Η ίδια πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της ακούγοντας τους άλλους να της λένε ότι φαντάζεται πράγματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν μοιραίο να γίνει συγγραφέας.

Όταν δε μελετά με λαχτάρα για αρχαία τεχνουργήματα ή δε βυθίζεται σε παλιά, ξεχασμένα κείμενα, είναι απασχολημένη πασχίζοντας να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους δύο έφηβους γιους της. Ζει μαζί με τους εν λόγω γιους, τον σύζυγό της και μία δαιμονισμένη γάτα στη Νότια Καλιφόρνια.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews