Όταν ο Γιάννης Μαρής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Αγκάθα Κρίστι…
Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί το τελευταίο μυθιστόρημά του. Ο Γιάννης Μαρής (πραγματικό όνομα Ιωάννης Τσιριμώκος) σπούδασε νομικά, στην Κατοχή έγινε μέλος του ΕΑΜ και μετέπειτα ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία.
Στον παρόν βιβλίο πρωταγωνιστεί ο δημοσιογράφος Κώστας Ανέστης, ο οποίος έχει σπουδάσει νομικά στη Θεσσαλονίκη (όπως ο Μαρής στην πραγματικότητα) και την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων υπήρξε ερωτευμένος με τη Βάλια, την οποία μετά τις σπουδές χάνει.
Αυτή η γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά μια ημέρα του Αυγούστου το 1938 (στην Ελλάδα η πολιτική κατάσταση είναι τεταμένη, αφού από το 1936 την εξουσία κατέχει με πραξικόπημα ο Ιωάννης Μεταξάς). Αυτό που θέλει αυτή η κυρία είναι να τη βοηθήσει να βρει τον εξαφανισμένο σύζυγό της Τζων Αυλακιώτη. Για την ακρίβεια επιθυμεί να τον πληρώσει προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για το ποιος τελικά είναι ο άντρας της, αλλά και που βρίσκεται, αφού έχει εξαφανιστεί. Ο σύζυγός της αποτελεί έναν πολύ επιφανή διοικητή μεγάλης τράπεζας με υψηλά ιστάμενες γνωριμίες, αλλά εκείνη δε γνωρίζει τις πηγές των εσόδων του, αλλά και τις δραστηριότητές του.
Η πλοκή φανερώνει ένα πολύ ώριμο τρόπο γραφής, ο Μαρής ήδη έχει γράψει «χιλιόμετρα» στα βιβλία με αστυνομική πλοκή και η υπόθεση τόσο ενδιαφέρουσα που αξίζει να το διαβάσουν οι λάτρεις του είδους!
Γ. Σ.

Facebook
Twitter
Tumblr
RSS