Βιβλίο

«Οι φόνοι της κίσσας», ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς…

«Οι φόνοι της κίσσας», ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς…

Ο πολυγραφότατος Anthony Horowitz αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Το νέο βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα «Οι φόνοι της κίσσας» που κυκλοφόρησαν προσφάτως από τις εκδόσεις Διόπτρα σε μετάφραση Χριστιάννας Σακελλαροπούλου και επιμέλεια Σταυρούλας Αλεξανδροπούλου (περισσότερα δείτε εδώ), έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις των φανατικών της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Η υπεύθυνη έκδοσης Σούζαν Ράιλαντ ξεκινά την ανάγνωση του χειρόγραφου του νέου μυθιστορήματος του επιτυχημένου συγγραφέα Άλαν Κόνγουεϊ, όταν διαπιστώνει πως λείπουν οι τελευταίες σελίδες. Το βιβλίο είναι αστυνομικό με πρωταγωνιστή το ντετέκτιβ Άττικους Πυντ, χαρακτήρας που έχει κάνει διάσημο το συγγραφέα Άλαν Κόνγουεϊ.

Την επόμενη ημέρα ο συγγραφέας βρίσκεται νεκρός και η Σούζαν Ράιλαντ καλείται να παίξει αυτή το ρόλο του ντέτεκτιβ, όχι μέσα στις σελίδες, αλλά στην πραγματική ζωή.

Άραγε το βιβλίο είναι προάγγελος θανάτου και οι ήρωές του εμπνευσμένοι από άτομα του οικείου περιβάλλοντος του συγγραφέα;

«Υπάρχουν πάρα πολλά καινούρια βιβλία και πολύ λίγα ράφια».

Η ευφάνταστη υπόθεση, το βιβλίο μέσα στο βιβλίο, όπως οι κούκλες «μπαμπούσκα», κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τέλους, αφού οι δύο παράλληλες ιστορίες του βιβλίου (ή μάλλον των βιβλίων) ολοκληρώνονται μαζί.

Η κεντρική ιδέα του συγγραφέα με το ντετέκτιβ που συμμετέχει σε σειρά βιβλίων είναι οικεία εικόνα, παραπέμπει σε Αγκάθα Κρίστι και Ηρακλή Πουαρό και βοηθά στην ανάπτυξη της οικειότητας με τους χαρακτήρες του έργου.

Ακόμη, οι περιγραφές και οι εικόνες της βρετανικής κοινωνίας της δεκαετίας του 1950, μιας εποχής επίσης οικείας από τα βιβλία της Κρίστι, δημιουργούν ασυναίσθητα την εντύπωση ότι διαβάζεις ένα κλασσικό αστυνομικό μυθιστόρημα και όχι ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε.

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφέρουμε τα σημεία εκείνα που ο συγγραφέας περιγράφει τη σύγχρονη καθημερινότητα με λεπτομέρειες (γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κεντρική ιστορία λαμβάνει χώρα στο παρόν), γεγονός που κάνει το βιβλίο ένα σύγχρονο βιβλίο, καθώς και την εξαιρετική μετάφραση της Χριστιάννας Σακελλαροπούλου.

Πραγματικά ένα απολαυστικό βιβλίο για τους λάτρεις του είδους!

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Το Κάλεσμα του Δράκου»

  του John M. Ford από τις εκδόσεις Anubis Ψηλά στις χιονισμένες Άλπεις, σε ένα αποκλεισμένο πανδοχείο, η...

 • «Μπιζζζζ»

  των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη από τις εκδόσεις Ίκαρος -Μα, τώρα...

 • «Το παπαγαλάκι»

  της Marie-Helene Bertino από τις εκδόσεις Κάκτος Την εβδομάδα του γάμου της, επισκέπτεται τη Νύφη ένα πουλί,...

 • «Μεσοτοιχίες»

  του Κωνσταντίνου Μούσσα από τις εκδόσεις Κέδρος Μεσοτοιχίες. Από την Ελλάδα στη Ρουμανία, από την Ιταλία στην...

Copyright © 2015-2016 Clevernews