Βιβλίο

«Η κάθε μέρα φέρνει κι άλλη»

«Η κάθε μέρα φέρνει κι άλλη»

του Γκαστ Γκρέμπερ από τις εκδόσεις Βακχικόν

9 ιστορίες – 9 άνθρωποι. Αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τη ρουτίνα τους. Στην Ευρώπη αυτού του νέου αιώνα. Άνθρωποι διαφορετικοί μεταξύ τους, σκόρπια στιγμιότυπα ζωής, ανάμεσα στα τόσα άλλα, μέσα σ’ αυτά και τα δικά τους. Μέχρι που ανακαλύπτουν τη ρωγμή, αυτήν από την οποία μπαίνει το φως της επόμενης μέρας. Της μέρας που καλούνται να μην είναι πια οι ίδιοι.

Ή μήπως τώρα είναι η ώρα που θα γνωρίσουν τον εαυτό τους πραγματικά; Τους συναντάμε για λίγο, άλλους πάνω στην καμπή, άλλους μετά, στην αναπόλησή της, χωρίς ποτέ να ξέρουμε πώς θα συνεχίσουν, αφού κι αυτή η μέρα άλλωστε μετά θα φέρει κι άλλη. Η συλλογή διηγημάτων του Γκαστ Γκρέμπερ αναδείχθηκε κορυφαίο λογοτεχνικό βιβλίο στο Λουξεμβούργο το 2014 κερδίζοντας το Lëtzebuerger Buchpräis.

Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2016

Μετάφραση:Ηλίας Τριανταφύλλου

Εξώφυλλο: Isai Ramos (Unsplash.com)

ISBN: 978-618-5662-09-7

Σελίδες: 112

Ο Γκαστ Γκρέμπερ (Gast Groeber, 1960) μεγάλωσε στο Hollerich του Λουξεμβούργου, όπου τελείωσε το δημοτικό. Αποφοιτώντας από το λύκειο το 1980, σπούδασε παιδαγωγικά στο Ανώτατο Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Σπουδών-Ερευνών στη Walferdange, και στη συνέχεια δίδαξε σε πολλά δημοτικά σχολεία στην πόλη του Λουξεμβούργου. Από το 2007, τελεί επικεφαλής του Κέντρου Technolink, ένα παράρτημα σχολικής διεύθυνσης που είναι υπεύθυνο για τη στελέχωση σχολείων με υπολογιστές, ίντερνετ και νέες τεχνολογίες. Βιβλία του κυκλοφορούν από το 2010. Όλα ανεξαιρέτως έχουν περιληφθεί στις βραχείες λίστες του Βραβείου Βιβλίου Λουξεμβούργου (Lëtzebuerger Buchpräis). Διήγημά του περιλήφθηκε στον συλλογικό τόμο Πέντε ευρωπαϊκές ιστορίες (μτφρ. Μαριάννα Αβούρη, εκδόσεις Βακχικόν, 2021).

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews