Μουσική

Οι Menta live @ Bad Tooth!

Οι Menta live @ Bad Tooth!

Οι MENTA live στο Bad Tooth την Κυριακή 21 Οκτωβρίου. Με την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ “Polyend” το 2018, οι MENTA συνεχίζουν τις ορχηστρικές live περιπέτειές τους ανάμεσα σε αναλογικούς και ηλεκτρονικούς πειραματισμούς. Στο Bad Tooth θα παρουσιάσουν ένα περιπετειώδες set με συνθέσεις από τους τελευταίους instrumental δίσκους τους. 

Δημιουργούνται στα τέλη της δεκαετίας του ’90, από τους Κώστα Βλάχα (κιθάρα-φωνή), Νίκο Παπαδημητρίου (μπάσο-φωνή) και Πάνο Γαλάνη (τύμπανα) και το πρώτο τους άλμπουμ έχει τον τίτλο «Στον πλανήτη του Εδμούνδου», προϊόν της συνεργασίας του συγκροτήματος με τον Coti K. Ο δίσκος κυκλοφορεί τον Δεκέμβριο του 2000 από τη Studio II rec. και χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των κριτικών ως ένα από τα καλύτερα ντεμπούτο άλμπουμ της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής. Την επόμενη χρονιά οι ΜΕΝΤΑ γίνονται τέσσερις με την προσθήκη του Δημήτρη Λαϊνά (πλήκτρα-φωνητικά) και ακολουθούν τα άλμπουμ: “Σε καινούρια μπάντα” – Δεκέμβριος 2003 (Παραγωγή Coti K.) | “Ινστρουμέντα” – Μάιος 2007 (Μίξη-Παραγωγή Coti K. & Χρήστος Λαϊνάς) | “Ποπ” – Απρίλιος 2010 (Παραγωγή Κώστας Βλάχας) | “ΜΕΝΤΑ” – Νοέμβριος 2012 (Παραγωγή Κώστας Βλάχας).

Το 2014 κάνουν στροφή στον ήχο τους και κυκλοφορούν το “Téléphérique” με 9 πρωτότυπες instrumental συνθέσεις. Πλέον αναζητούν ένα διαφορετικό ηχητικό δρόμο, αφαιρούν τα φωνητικά και αφήνουν τις εικόνες να δημιουργούνται μέσω της χρήσης των αναλογικών synthesizers που κυριαρχούν. Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν ένα digital EP, με τίτλο “K.I.D.” που περιέχει 4 νέες ορχηστρικές συνθέσεις και αποτελεί έναν φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες.  Οι αρχές του 2017 τους βρίσκουν να δουλεύουν το νέο τους δίσκο με ορχηστρικές συνθέσεις. To Polyend κυκλοφορεί το Φεβρουάριο του 2018.

Οι ΜΕΝΤΑ είναι: Νίκος Παπαδημητρίου (μπάσο, πλήκτρα,φωνητικά ) | Κώστας Βλάχας (κιθάρα, πλήκτρα φωνητικά) | Δημήτρης Λαϊνάς (πλήκτρα, sampler) | Πάνος Γαλάνης (τύμπανα).

Κυριακή 21 Οκτώβρη

Έναρξη: 21:30

Ελεύθερη Είσοδος / Ελεύθερη Συνεισφορά + after party dj – set

Bad Tooth, Κακουργοδικείου 6, Αθήνα

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

  • «Ναυαγός μονάχος»

    Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ολλανδία, ο Μάκης Σεβίλογλου επιστρέφει συνθετικά, με ένα λαϊκό τραγούδι,...

  • «Οπτασία»

    Μια ξεχωριστή φωνή, ο Κώστας Σαλεσιώτης με ιδιαίτερη χροιά κερδίζει τις εντυπώσεις σε κάθε του εμφάνιση και...

  • Η Νεφέλη Φασούλη στο Gazarte!

    Φέτος, η Νεφέλη Φασούλη παρέα με 5 τολμηρούς εξερευνητές ξεκινούν μια μουσική περιπέτεια που όμοια της δεν...

  • «La vie en rose»

    Jazz standards, brazilian & latin hits, γαλλικά chansons, αγαπημένα ιταλικά, ρετρό ελληνικά, ακούγονται σε ολόφρεσκες διασκευές από...

Copyright © 2015-2016 Clevernews