Βιβλίο

«Η μέρα του ατυχήματος» ξημέρωσε…

«Η μέρα του ατυχήματος» ξημέρωσε…

Μετά από «Τα κόκκαλα της αδερφής μου» η Nuala Ellwood επιστρέφει με τη «Μέρα του Ατυχήματος», ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Η πρωταγωνίστριά μας Μάγκι Άλαν ξυπνά από κώμα, μαθαίνει πως ο σύζυγός της είναι άφαντος και η κόρη της νέκρη και μάλιστα με δική της υπαιτιότητα (το κοριτσάκι πνίγηκε, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα του έπεσε σε ποτάμι). Αν όλα αυτά δεν τα βρίσκετε προβλήματα, ακούστε και το μεγαλύτερο: η ίδια η Μάγκι δε θυμάται απολύτως τίποτα!

Με όσες δυνάμεις τής απομένουν, προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και ν’ ανακαλύψει τί ακριβώς έχει συμβεί.

Ερωτηματικά, έντονη συναισθηματική φόρτιση, γρήγορη εναλλαγή σκηνών είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της γραφής της Ellwood, που τα συναντάμε και σ΄αυτή την ιστορία.

Οι περιορισμένοι ήρωες κάνουν το βιβλίο πιο γρήγορα ευανάγνωστο και δεν κουράζουν τον αναγνώστη με περιττά πρόσωπα και ονόματα που δημιουργούν σύγχυση. Το αφηγηματικό ύφος εναλλάσσεται από πρώτο σε τρίτο πρόσωπο και τούμπαλιν, δημιουργώντας άλλοτε την αίσθηση της συμμετοχής και άλλοτε της απλής παρατήρησης. Οι επιστολές που περιέχονται και αποτελούν σημαντικό κομμάτι της πλοκής κορυφώνουν την απελπισία του προσώπου που τις γράφει, αλλά και την αγωνία του αναγνώστη.

Αν «Τα κόκκαλα της αδερφής μου» σας άρεσε, «Η μέρα του ατυχήματος» δε θα σας απογοητεύσει…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews