Μουσική

«Οι Στοιχειωμένοι»

«Οι Στοιχειωμένοι»

Ο Δημήτρης Μαραμής μετά την τεράστια επιτυχία του Ερωτόκριτου, που συνέθεσε για την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017, θα παρουσιάσει ύστερα από παραγγελία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το νέο του σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ, τους Στοιχειωμένους, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι Στοιχειωμένοι είναι μια τριλογία που βασίζεται στις δημοτικές παραλογές Το γιοφύρι της Άρτας, Του νεκρού αδελφού καθώς στο πρωτότυπο έργο Το στοιχειό της Χάρμαινας, εμπνευσμένο από έναν παλιό θρύλο της Άμφισσας, σε ποίηση του Σωτήρη Τριβιζά, που ακολουθεί πιστά την τεχνοτροπία των δημοτικών τραγουδιών.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Θάνος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, μετά την πολυσυζητημένη Ηλέκτρα του για το Εθνικό Θέατρο και τον Ορφέα του Μοντεβέρντι το 2017 στο Μέγαρο, επιστρέφει στον αγαπημένο του χώρο, το μουσικό θέατρο.

Τους ρόλους ερμηνεύει ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού και του μουσικού θεάτρου: Αργυρώ Καπαρού (Μάνα), Θοδωρής Βουτσικάκης (Κωσταντής), Βασιλική Καρακώστα (Γυναίκα του Πρωτομάστορα), η πρωτοεμφανιζόμενη Ελένη Δημοπούλου (Αρετή, Λενιώ), Βασίλης Δημακόπουλος (Πρωτομάστορας), Λητώ Μεσσήνη (Πουλί), Σταμάτης Πακάκης και Νίκος Ζιάζιαρης (Στοιχειά, Μάστοροι και Άνεμοι).

Συμμετέχει μουσικό σύνολο από δεξιοτέχνες μουσικούς το οποίο θα διευθύνει ο συνθέτης του έργου Δημήτρης Μαραμής.

Συνολική διάρκεια: 120 λεπτά

Σκηνοθεσία Θάνος Παπακωνσταντίνου

Σκηνικά – κοστούμια Νίκη Ψυχογιού

Διανομή με αλφαβητική σειρά:

Θοδωρής Βουτσικάκης Κωσταντής, Χορός

Βασίλης Δημακόπουλος Πρωτομάστορας, Χορός

Ελένη Δημοπούλου Λενιώ, Αρετή, Χορός

Νίκος Ζιάζιαρης Χορός, Στοιχειά, Μάστοροι, Άνεμοι

Αργυρώ Καπαρού Μάνα, Χορός

Βασιλική Καρακώστα Γυναίκα Πρωτομάστορα, Χορός

Λητώ Μεσσήνη Χορός, Πουλί, Άνεμοι

Σταμάτης Πακάκης Χορός, Στοιχειά, Μάστοροι, Άνεμοι

Συμμετέχει μουσικό σύνολο από δεξιοτέχνες μουσικούς

Μουσική διεύθυνση, πιάνο | Δημήτρης Μαραμής

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, ώρα 20:00

Τιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι), 12 €, 18 €, 26 €, 32 €, 38 €, 45 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τηλ. 210 72 82 333

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews