Βιβλίο

«Η Τζάκι στο Παρίσι»

«Η Τζάκι στο Παρίσι»

της Ann Mah από τις εκδόσεις Bell

Το Σεπτέμβριο του 1949 η Τζάκλιν Μπουβιέ φτάνει στο μεταπολεμικό Παρίσι για μια χρονιά σπουδών στο εξωτερικό. Είναι είκοσι χρονών, με σίγουρη κοινωνική θέση αλλά αβέβαιη οικονομικά, και φορτωμένη με το βάρος των προσδοκιών της μητέρας της να κάνει έναν καλό γάμο. Πριν υποκύψει στις οικογενειακές πιέσεις, έχει εξασφαλίσει ένα χρόνο μακριά από το ανιαρό Κολέγιο Βάσαρ και τους αυστηρούς κοινωνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης, ένα χρόνο για να εξερευνήσει τη λαμπερή ομορφιά της Πόλης του Φωτός. Η Τζάκλιν δεν αργεί να παρασυρθεί σ’ έναν μεθυστικό καινούργιο κόσμο γεμάτο σαμπάνια, ζωγραφική, θέατρο, τζαζ κλαμπ και χαριτωμένα καφέ. Συνδέεται μ’ έναν ταλαντούχο νεαρό συγγραφέα που μοιράζεται την αγάπη της για τη λογοτεχνία και το πάθος της για τις τέχνες –το είδος του άντρα που η μητέρα της θα έβρισκε εντελώς ακατάλληλο.

Όμως, παρά τη λάμψη και τη ζωντάνια της, η Γαλλία βασανίζεται ακόμα από τα φαντάσματα της Κατοχής. Η Τζάκλιν μένει σ’ ένα αριστοκρατικό διαμέρισμα με μια χήρα κόμισσα και τις κόρες της, που συμμετείχαν στη γαλλική Αντίσταση και το πλήρωσαν ακριβά. Στον απόηχο του πολέμου, το Παρίσι έχει μετατραπεί σε φωλιά κατασκόπων. Η καχυποψία, η εξαπάτηση και η προδοσία καραδοκούν. Η Τζάκλιν παρακολουθεί άναυδη την άνοδο του κομμουνισμού –που είναι μισητός στην Αμερική αλλά εξαπλώνεται ανοιχτά στη Γαλλία– χωρίς να συνειδητοποιεί ότι γίνεται μάρτυρας της αρχής του πολιτικού κλίματος που θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή της –και τη ζωή του άντρα που θα παντρευτεί.

Συγκινητικό, ευαίσθητο και πλούσιο σε ιστορικές λεπτομέρειες, το Η Τζάκι στο Παρίσι παρακολουθεί μια εμβληματική προσωπικότητα στα πρώτα της ενήλικα βήματα. Η Ann Mah φαντάζεται το πνευματικό και αισθητικό ξύπνημα της Τζάκλιν Μπουβιέ Κένεντι Ωνάση, και δείχνει πώς η Γαλλία έγινε η μεγάλη της αγάπη και μια από τις σημαντικότερες επιρροές στη ζωή της.

ISBN: 978 960 620 933 8

Σελίδες: 376

Πρωτότυπος Τίτλος: Jacqueline in Paris

Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Η Ανν Μα είναι η συγγραφέας, μεταξύ άλλων, του The Lost Vintage, που έγινε μπεστ σέλερ της USA Today και της Wall Street Journal και αποτέλεσε επιλογή της λίστας Indie Next. Το βιβλίο της Mastering the Art of French Eating, που απέσπασε το βραβείο αναγνωστών του Elle, ήταν ένα από τα εμπορικότερα βιβλία του Amazon το 2013.

Αρθρογραφεί τακτικά στο ταξιδιωτικό τμήμα των New York Times, ενώ κείμενά της έχουν επίσης δημοσιευτεί στο Condé Nast Traveler, στην Washington Post, στο The Best American Travel Writing 2017, στο περιοδικό Washingtonian, στο Vogue.com, στο BonAppetit.com, στο TheKitchn.com κ.ά. Έχει σπουδάσει μαγειρική στην Μπολόνια ως υπότροφος του ιδρύματος James Beard. Έχει επίσης τιμηθεί με το Βραβείο 2ου Επιπέδου από το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Οίνου και Οινοπνευματωδών (WSET).

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews