Βιβλίο

«Η Ύβρις είναι της νύχτας»

«Η Ύβρις είναι της νύχτας»

της Κατερίνας Κουρή από τις εκδόσεις Βακχικόν

Η Δανάη, συγγραφέας, παροπλισμένη από τα τραγικά συμβαίνοντα στη χώρα, μα και στο προσωπικό και οικογενειακό της περιβάλλον, με την εισβολή της κρίσης στη χώρα, στην απελπισμένη της προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί και να αρχίσει το γράψιμο ξανά, θα μετακομίσει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας την άνοιξη του 2015, ελπίζοντας σε μια αλλαγή.

Η επιστροφή στο κέντρο θα τη φέρει σε επαφή με τα έκρυθμα πολιτικά γεγονότα, αλλά και με τη φίλη της Ιωάννα, μια καταξιωμένη ψυχίατρο, που, έχοντας υποστεί σοβαρό ψυχικό κλονισμό εξαιτίας του διασυρμού της από πρόσωπο εξουσίας, της ζητάει να τη βοηθήσει με ένα ασυνήθιστο κι απεγνωσμένο εγχείρημα. Παρά τους ενδοιασμούς της, η Δανάη δέχεται, για να θεραπεύσουν τα τραύματά τους και να προχωρήσουν.

Η βαθιά αγάπη και ανάγκη να βοηθήσει τη φίλη της, η αναγκαστική ενδοσκόπηση, τα δραματικά συμβάντα στη ζωή της και τα τραγικά για τη χώρα γεγονότα εκείνου του καλοκαιριού θα την οδηγήσουν σε βαθιές συνειδητοποιήσεις για την Ύβρη του καιρού, στη συγγραφή του βιβλίου της σαν μαρτυρία της εποχής και την ανάγκη της για Κάθαρση και Μεταμόρφωση.

Εξώφυλλο: Ligrenok (Istockphoto.com)

ISBN: 978-618-5733-48-3

Σελίδες: 502

Η Σεβαστή-Κατερίνα Κουρή γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Κέρκυρα του ’50 και από το 1963 ζει μόνιμα στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Οδοντιατρική. Λόγω των ιδιαίτερων συγκυριών και προτεραιοτήτων της εποχής (αντιδικτατορικοί αγώνες, εξέγερση Πολυτεχνείου, Μεταπολίτευση), μετείχε ενεργά στο τότε φοιτητικό κίνημα και αργότερα σε κινήματα πολιτικά, κοινωνικά και ειρήνης, στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ως επιστήμονας και πολίτης, είχε ενεργή και πολύχρονη πορεία σε χώρους και δομές Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ φορές και από θέσεις ευθύνης στον σχεδιασμό ειδικών πολιτικών τους. Η ενασχόληση με τη λογοτεχνία παράλληλα υπήρξε από τα πολύ νεανικά της χρόνια συνεχής και συστηματική. Έγραψε μικρά διηγήματα και δοκίμια, άρθρα, κριτική σε λογοτεχνικές στήλες, περιοδικά και εφημερίδες, ασχολήθηκε με την παρουσίαση βιβλίων ποίησης και λογοτεχνίας, έδωσε ομιλίες πάνω σε λογοτεχνικά θέματα, για να αφοσιωθεί τελικά εδώ και χρόνια στη μυθιστορηματική γραφή. Το 2002 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Ο Κάτοικος του Καθρέφτη, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Η Ύβρις είναι της Νύχτας είναι το δεύτερο που εκδίδει, ενώ πρόκειται να ακολουθήσουν άλλα τρία μυθιστορήματα που έχει έτοιμα προς έκδοση.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link