Θέατρο

Η «Ιλιάδα» ταξιδεύει στο Εθνικό Θέατρο της Ολλανδίας Stadsschouwburg

Η «Ιλιάδα» ταξιδεύει στο Εθνικό Θέατρο της Ολλανδίας Stadsschouwburg

Μετά και την δεύτερη παρουσίασή της  στην Πειραιώς 260, η «ΙΛΙΑΔΑ» ο «θεατρικός άθλος» του Στάθη Λιβαθινού, όπως την ονόμασαν πολλοί,  θα παρουσιαστεί στο Εθνικό θέατρο της Ολλανδίας Stadsschouwburg, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Η παράσταση επιλέχθηκε κι εντάχθηκε στο πρόγραμμά του για την περίοδο 2013-2014, από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Stadsschoumburg, ενώ ήδη στον Ολλανδικό τύπο σημειώνεται, πως είναι η παράσταση  αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία και γίνεται αναφορά σε δημοσιεύματα και κριτικές του Ελληνικού τύπου, όπως:

Η «Ιλιάδα», το αρχαιοελληνικό έπος του Τρωικού κύκλου, η  απαρχή της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και η βάση της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας ανέβηκε θεατροποιημένη για πρώτη φορά από τον Στάθη Λιβαθινό και τη θεατρική του ομάδα το περασμένο καλοκαίρι .

Ο σκηνοθέτης  «αφηγείται»  μαζί με τους συνεργάτες του σε μια πεντάωρη –περίπου- παράσταση το συνταρακτικό αυτό έπος μέσα άπο το οποίο αναδύεται όλη η σύγχρονη Ελλάδα. Οι 15 ηθοποιοί, σαν σύγχρονοι ραψωδοί, αφηγούνται την ιστορία του πιο βίαιου πολέμου όλων των εποχών και μετατρέπουν το εμπνευσμένο αυτό κείμενο σε μια σειρά από ποιητικές εικόνες σκληρές, αλλά και τρυφερές, με μια απολύτως σύγχρονη θεματική.

Μετάφραση: Δ. Ν. Μαρωνίτης

Σκηνοθεσία: Στάθης Λιβαθινός

Σκηνική Διασκευή & Επεξεργασία: Στάθης Λιβαθινός, Έλσα Ανδριανού, με τη συνεργασία των ηθοποιών της παράστασης

Μουσική σύνθεση & Σχεδιασμός ήχου: Λάμπρος Πηγούνης

Κινησιολογική προετοιμασία & Πολεμικές τέχνες: Σι Μιαο Τζιε Μάχιμος Μοναχός Σαολίν

Βοηθοί σκηνοθέτη: Σοφία Γαλανάκη, Νεφέλη Μυρωδιά

Ερμηνεύουν: Λευτέρης Αγγελάκης, Αργυρώ Ανανιάδου, Βασίλης Ανδρέου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Καρδώνης, Νεφέλη Κουρή, Γεράσιμος Μιχελής, Διονύσης Μπουλάς, Γιάννης Παναγόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Χρήστος Σουγάρης, Άρης Τρουπάκης, Αμαλία Τσεκούρα, Γιώργος Τσιαντούλας, Γιώργος Χριστοδούλου

Kρουστά: Μανούσος Κλαπάκης

Παραγωγή: POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου

Χορηγός: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Με την Υποστήριξη: ΚΜ – VIANOX – DURACELL

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Τουρισμού.

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews