Βιβλίο

«Ήσυχα να πας»

«Ήσυχα να πας»

της Ούρσουλας Φωσκόλου από τις εκδόσεις Κίχλη

Η Ολίβια και ο Θάνος ξεκινούν μια νέα ζωή στον πλανήτη Γκλίζε. Στην τεχνολογι-κά εξελιγμένη αποικία του Έσπερου, που είναι χτισμένη μέσα σε οργιαστική βλάστηση, συμβιώνουν αρμονικά άνθρωποι από όλα τα μέρη του παλαιού κόσμου μαζί με ζώα και αν-θρωποειδή. Μέσα στο κλίμα χαράς και ευφορίας που φαίνεται να διακατέχει τους κατοί-κους της Γκλίζε, η Ολίβια είναι σκεπτική, σχεδόν μελαγχολική. Μια τυχαία συνάντηση με τον από χρόνια χαμένο θείο της, αλλά και η ανακάλυψη των καλά κρυμμένων υπόγειων λουτρών στο σύνορο με την απαγορευμένη ζώνη τη φέρνουν αντιμέτωπη με παράξενα ο-ράματα. Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συναντά όποτε καταδύεται στον πυθμένα των λουτρών;

Πίσω στη Γη, ένας νεαρός διανομέας βρίσκει νεκρό τον ηλικιωμένο παραλήπτη του δέ-ματος που μεταφέρει, εξερευνά το διαμέρισμά του και ανακαλύπτει ένα γράμμα που απευ-θύνεται στον ίδιο.

Κινούμενη στην επικράτεια της επιστημονικής φαντασίας, η νουβέλα κρύβει στο κέ-ντρο της την αναζήτηση του εαυτού και της μνήμης, διερευνά τα ρευστά όρια της ταυτότη-τας και συνάμα αγγίζει το μυστήριο του τέλους.

Σελίδες: 176

ISBN: 978-618-5461-36-2

Η Ούρσουλας Φωσκόλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε νομικά και εργάζεται ως γραφίστρια και web designer. Από τις εκδόσεις Κίχλη κυκλοφορούν επίσης η συλλογή διηγημάτων της Το Κήτος. Μικρά και μεγάλα πεζά (2016) και η νουβέλα Η Παναγία των εντόμων (2020).

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link