Βιβλίο

«Ιβ & Βη»

«Ιβ & Βη»

του Ευθύμιου Σακκά από τις εκδόσεις Βακχικόν

Δύο άντρες, ο Ιβ και ο Βη, αποσύρονται σ’ ένα ιδιαίτερο από αρχιτεκτονικής άποψης σπίτι για να εξερευνήσουν τα όρια της συντροφικότητάς τους. Ο Βη σκηνοθετεί κυριολεκτικά την απομόνωσή τους χρησιμοποιώντας για υλικό τις αναμνήσεις από την πρότερη ζωή τους και κυρίως παράξενες ιστορίες από τον χώρο της τέχνης. Ο Ιβ, αμνήμων και πάσχων από αϋπνίες, πελαγοδρομεί μεταξύ σκηνοθεσίας και πραγματικότητας τροφοδοτώντας εν αγνοία του το υλικό της παράστασης. Θα καταφθάσει όμως η μέρα που η παράσταση θα λάβει τέλος.

Όλοι οι καλλιτέχνες, τα μουσικά έργα, οι πίνακες ζωγραφικής, τα κτίρια και οι τόποι που αναφέρονται στο κείμενο είναι πραγματικά, εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές.

Άραγε, η πραγματικότητα τροφοδοτεί την παράσταση με γεγονότα ή τα γεγονότα της παράστασης παρεισφρέουν σιγά σιγά στη ρουτίνα των ηρώων; Μπορεί να λειτουργήσει η τέχνη ως βασικό συστατικό στοιχείο για τη διαμόρφωση της καθημερινότητας του ανθρώπου; Μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ο καθένας τον κόσμο γύρω του;

Μια νουβέλα που κινείται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, που εξυμνεί τη δύναμη της συντροφικότητας και που διερευνά την αλληλεπίδραση μεταξύ ζωής και τέχνης.

ISBN: 978-618-5733-66-7

Σελίδες: 66

Ο Ευθύμιος Σακκάς γεννήθηκε στην Άρτα το 1980. Η νουβέλα Ιβ & Βη είναι το τρίτο του βιβλίο. Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης έχουν κυκλοφορήσει οι νουβέλες Σημειώσεις μιας έρπουσας προσωπικότητας (2011) και Τα κακώς κείμενα (2015).

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews