Μουσική

“IXNOS jazzquartet”

“IXNOS jazzquartet”

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου ο Πολυχώρος Τέχνης «Διέλευσις» σας προσκαλεί σε μια βόλτα στη Bourbonstreet… οδηγοί οι IXNOS jazzquartet.

Το σχήμα δημιουργήθηκε το 2009 και ασχολήθηκε με τη Jazz της δεκαετίας 1930, 1940 και με τη μουσική του BillEvans, χρησιμοποιώντας πρωτότυπες παρτιτούρες γραμμένες από τους συνθέτες, δίνοντας έμφαση στην ερμηνεία του αυτοσχεδιασμού των συνθετών, με τη ματιά των κλασικών μουσικών.

Δοκιμάζει τη δυνατότητα μετασχηματισμού κλασικών έργων, κυρίως για σόλο πιάνο, σε μορφή κουαρτέτου με φλάουτο, πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα ή τρίο με πιάνο, ηλεκτρικό κοντραμπάσο και τύμπανα.

Θεώρησε ότι αναγκαία συνθήκη για τη μουσική σύμπραξη είναι η φιλική και ανθρώπινη επαφή μεταξύ των μελών του. Σκοπός ήταν η δημιουργία ενός σχήματος που εκμεταλλεύεται τις ευαισθησίες και δυνατότητες του καθενός, με ρόλους που εναλλάσσονται και με δυναμική που πλάθεται κάθε στιγμή.

Η μίξη και γιατί όχι η αντιπαράθεση των φυσικών ηχοχρωμάτων με τον ηλεκτρικό, ενισχυμένο ήχο,

… η προσπάθεια κοινού βηματισμού μεταξύ μουσικών που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους (κλασική μουσική – τζαζ αυτοσχεδιασμός) με σκοπό τη γόνιμη συνύπαρξη και τη δημιουργία προσωπικού ήχου,

… η διαλεκτική σχέση που μπορεί να έχει η μουσική με το λόγο και την εικόνα,

… η επιλογή έργων που σαν αφετηρία έχουν την κλασικότροπη παράδοση αλλά επεκτείνονται και σε πιο σύγχρονα ακούσματα,

είναι οι προκλήσεις που τους ενώνουν.

Έμπνευση των προτζεκτ που κάθε φορά παρουσιάζονται είναι η κοινή ανάγκη των μελών του να εκφράσουν τους προβληματισμούς αλλά και τις θέσεις τους απέναντι στην καθημερινότητα. Για την πραγματοποίηση των προτζεκτ συνεργάζονται τόσο με μουσικούς, όσο και με καλλιτέχνες από άλλους χώρους.

Νίκος Κατριτζιδάκης, φλάουτο

Βύνη Φουντά, πιάνο

Γιάννης Χαρμπίλας, ηλεκτρικό μπάσο

Γιάννης Λελούδας,τύμπανα

Ώρα έναρξης: 22:00

Τιμή εισόδου : 8 ευρώ

Πολυχώρος πολιτισμού διέλευσις, Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, τηλ. 210 8613739

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews