Θέατρο

“Καλοκαίρι στα σώματα”

“Καλοκαίρι στα σώματα”

Το έργο «Καλοκαίρι στα σώματα», που παρουσιάστηκε τον Ιούνιο, για λίγες μόνο παραστάσεις στο Αίθριο του Θεάτρου “Μεταξουργείο”, λόγω πολύ μεγάλης επιτυχίας επαναλαμβάνεται για την χειμερινή περίοδο 2013-2014 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

«Καλοκαίρι στα σώματα», έξι διηγήματα του σύγχρονου Έλληνα πεζογράφου Σωτήρη Δημητρίου, μεταμορφώνονται σε θεατρικό υλικό για μία ηθοποιό, τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, στο Αίθριο του Θεάτρου “Μεταξουργείο”, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μια νέα γυναίκα στη σημερινή Αθήνα λειτουργεί ως μέσον για να ζωντανέψουν ιστορίες του σήμερα και του χτες, προσκαλώντας μας να αναρωτηθούμε ποια είναι η σχέση μας με το παρελθόν (τόσο το προσωπικό όσο και της πόλης, του χώρου όπου ζούμε), και τι είναι αυτό που χωρίζει την κανονικότητα από την τρέλα, τη ”νορμάλ” ζωή από το περιθώριο.

Ο Σωτήρης Δημητρίου είναι κατά τη γνώμη μας ένας από τους σημαντικότερους  νεοέλληνες πεζογράφους. Συνεχιστής της θεματολογίας του Παπαδιαμάντη και του Βιζυηνού, καταγράφει με μοναδικό τρόπο το βάσανο της ψυχής των ανθρώπων του περιθωρίου, των ”ταπεινών και καταφρονεμένων”. Γι’αυτό ήταν μεγάλη τιμή για μας η πρότασή του να παρουσιάσουμε κάποια απο τα διηγήματα του σαν μια σπουδή πάνω στο υλικό της γραφής του.

Σημείωμα του συγγραφέα:

“Πρότεινα στη Γιασεμί Κηλαηδόνη μια παράσταση διηγημάτων όταν την είδα στο “Μαράν Αθά.’’

Πέρα απ’τις εξαιρετικές ικανότητές της, είδα ότι ο φυσικός τρόπος της ταίριαζε με τον τρόπο των διηγημάτων.

Δουλέψαμε λιγάκι μαζί την εκφορά του λόγου κυρίως στα σημεία που φανερά δεν επαρκούν τα καλούπια των τυπωμένων λέξεων.

Προσπαθήσαμε επίσης -και με τη βοήθεια της Νάντιας Φώσκολου- να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Όπως και στη ζωή έτσι και στην τέχνη δεν είναι καλό να τραβάς τον άλλον απ’ το μανίκι.”

Σωτήρης Δημητρίου

Επιλογή-διδασκαλία κειμένων: Σωτήρης Δημητρίου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νάντια Φώσκολου

Ερμηνεύει η Γιασεμί Κηλαηδόνη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ (φοιτητές, μαθητές,, άνεργοι, συνταξιούχοι άνω των 65 ετών, πολύτεκνοι)

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Θέατρο Μεταξουργείο, Ακαδήμου 14, τηλ. 21-5234382

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews