Θέατρο

«Καραγκιόζης»

«Καραγκιόζης»

Μαγευτικές φιγούρες κινούνται πίσω από ένα λευκό τεντωμένο σεντόνι, σε έναν «ημιδιαφανή» μικρόκοσμο, που όμως είναι τόσο διακριτός στις παιδικές ψυχές.

Πολύχρωμες και συναρπαστικές «σκιές» έρχονται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο «Μεταξουργείο» για να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους, συστήνοντας τον Καραγκιόζη στα παιδιά και θυμίζοντάς τον στους γονείς, από την Κυριακή 12 Ιανουαρίου.

Ο Γιώργος Αθανασίου, γεννήθηκε στις 7 Μαϊου του 1990 στην Αθήνα. Μεγάλωσε σε μια οικογένεια με ιστορία στο ελληνικό θέατρο σκιών, οπότε από μικρός μυήθηκε σε αυτήν την τέχνη. Σπούδασε Ψηφιακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς όμως η καρδιά του ήταν αλλού. Έχοντας ήδη κάνει σπουδές πάνω στην κλασική μουσική και κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών συνέχισε κάνοντας μαθήματα σεναριογραφίας. Έτσι ακολούθησε τη μυθοπλασία και έχει δημιουργήσει ήδη πέντε νέες δικές του παραστάσεις Καραγκιόζη σε σενάριο-σκηνοθεσία. Από 19 ετών ως επαγγελματίας καραγκιοζοπαίχτης παρουσίασε σε όλη την Ελλάδα τον Καραγκιόζη του σε συνεργασία με δήμους, συλλόγους, φεστιβάλ και σχολεία καθώς είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας. Πρέσβευσε τη χώρα μας σε καλλιτεχνική περιοδεία στην Γερμανία μαζί με τον πατέρα του, καθώς και διατηρεί παιδαγωγικά εργαστήρια θεάτρου σκιών στην Αθήνα με σκοπό την διάδοση της τέχνης στη νέα γενιά. Με κεντρικό άξονα την εξέλιξη του θεάτρου σκιών στο σήμερα, η τέχνη του Καραγκιόζη από τον Γιώργο Αθανασίου σίγουρα είναι ένα παιδαγωγικό εργαλείο μα και ένα σπουδαίο μέσο ψυχαγωγίας άμεσο και διαδραστικό.

Για 12 Κυριακές, με 12 Διαφορετικές Παραστάσεις, από τις 12 Ιανουαρίου στις 12 το Μεσημέρι!

12/1 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ, Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ

19/1 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΙΠΠΟΤΗΣ

26/1 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ

2/2 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ

9/2 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

16/2 Ο ΑΡΡΑΒΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

23/2 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ

1/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟΝ “Η ΕΛΛΑΣ”

8/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ

15/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΝΑ-ΠΑΡΚ

22/3 Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

29/3 ΟΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

κάθε Κυριακή στις 12:00

Γενική είσοδος 5€

Θέατρο «Μεταξουργείο» , Ακαδήμου 14 & Κεραμεικού, τηλ.210-5234382

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews