Θέατρο

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην»

Η καλλιτεχνική επιτυχία των 25.000 εισιτηρίων της περασμένης θεατρικής περιόδου, το έργο  του Τζεφ Μπάρον, ”ανεβαίνει” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο θέατρο Άνεσις, από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Μετά από  τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος θα ερμηνεύσει ξανά τον ιδιόρρυθμο κύριο Γκρην, ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης θα ”αναμετρηθεί” για άλλη μία θεατρική περίοδο με το ρόλο του αμφιλεγόμενου, Ρος Γκάρντινερ.

Πρόκειται για μία τρυφερή ανθρώπινη ιστορία, που έχει ως θέμα της τη μοναξιά και τις σχέσεις που μπορούν να αναπτυχθούν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές γενιές ανθρώπων. Ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο σαν μία ”κωμωδία με δραματικές προεκτάσεις”.

Ένας απομονωμένος γέρος δέχεται κάθε Πέμπτη την αναγκαστική επίσκεψη (επιβεβλημένη από το δικαστήριο) ενός νεαρού άνδρα, ο οποίος τον είχε χτυπήσει ελαφρά με το αυτοκίνητο. Μέσα από τις τακτικές επισκέψεις αναδεικνύονται οι συγκρούσεις των δύο ανδρών κι έτσι παρακολουθούμε αυτή την αμφίδρομη σχέση, μια σχέση δύσκολη, που τους δένει κυρίως μέσα από τα προβλήματα που μοιράζονται.

Οι δύο ήρωες χαρακτηρίζονται από κάποιες ιδιαιτερότητες οι οποίες αποκαλύπτονται σταδιακά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κάθε ”Πέμπτη” (επίσκεψη) να σηματοδοτείται από μία ανατροπή…

Το «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» («Visiting Μr. Green») είναι το πρώτο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Τζεφ Μπάρον. Ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη και από τότε έχει παρουσιαστεί σε σαράντα χώρες με παραπάνω από τετρακόσια θεατρικά ανεβάσματα και έχει μεταφραστεί σε είκοσι δύο γλώσσες. Στο έργο έχει απονεμηθεί το βραβείο KulturPreis Europa ενώ ο συγγραφέας και το έργο του έχουν διακριθεί με βραβεία στη Γερμανία, το Μεξικό, την Τουρκία, το Ισραήλ, τη Χιλή και την Ουρουγουάη.

Στην Ελλάδα έχει αποσπάσει τα θεατρικά βραβεία έργου, παράστασης, σκηνοθεσίας, ερμηνειών, σκηνικού και φωτιστικού σχεδιασμού.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Τετάρτη : 19:30, Πέμπτη : 21:00, Παρασκευή : 21:00, Σάββατο : 21:00, Κυριακή : 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : γενική Είσοδος : 16 ευρώ, μειωμένο : 12 ευρώ

Διάρκεια: 1 ώρα και 40 λεπτά με διάλειμμα

Με την υπόδειξη του εισιτηρίου ειδική τιμή στο πάρκινγκ της Σεβαστουπόλεως 9

Θέατρο Άνεσις, Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 7488881 & 210 7488882

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews