Ενδιαφέροντα

Κύκλος ομιλιών για τις τοξικές σχέσεις- Δεύτερη συνάντηση

Κύκλος ομιλιών για τις τοξικές σχέσεις- Δεύτερη συνάντηση

Η πρώτη συνάντηση, με εισηγητή τον ψυχοθεραπευτή Βασίλη Ζανάκη, στέφθηκε με επιτυχία. Ο ειδικός εστίασε στη διαχείριση του χωρισμού από έναν σύντροφο νάρκισσο, με το κοινό ν’ ανταποκρίνεται θερμά στο κάλεσμα των εκδόσεων Πορφύρα, γεμίζοντας το φιλόξενο καφέ Βανίλια στη Νέα Ερυθραία.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου ενδιαφέρουσα, αφού τη σκυτάλη παίρνει την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου η Έφη Μαγουλά, Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας. Στην εισήγησή της με τίτλο «Ζευγάρι: Όταν οι σχέσεις και τα συναισθήματα χάνονται στις μεταφράσεις», η ειδικός θα μιλήσει για ένα ζήτημα που ταλανίζει πολλά ζευγάρια, την έλλειψη επικοινωνίας, επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις ή και τροφή για σκέψη στα παρακάτω ερωτήματα:

• Τί νόημα έχουν για εμάς αυτά που μας λέει ο άλλος;

• Πώς ερμηνεύουμε τη συμπεριφορά του;

• Τελικά, η επικοινωνία επιτυγχάνεται από τα αυτονόητα ή από το άνοιγμά μας στην οπτική του άλλου;

Φυσικά, μετά την ομιλία της θ’ ακολουθήσει συζήτηση με τους επισκέπτες να θέτουν τα ερωτήματά τους.

Θυμίζουμε πως όλες οι ομιλίες είναι εμπνευσμένες από τα δύο βιβλία της Karyl Mc Bride «Υπάρχει χώρος για μένα» και «Χωρίς εσένα» που κυκλοφορούν στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Πορφύρα και εστιάζουν σε θέματα διαχείρισης, ανατροφής και απώλειας στο πλαίσιο ενός ναρκισσιστικού συναισθηματικού περιβάλλοντος.

Η Έφη Μαγουλά έχει σπουδάσει Ειδική Παιδαγωγική, καθώς επίσης και Ανθρωπιστικές Σπουδές στο Τμήμα Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ. Έχει εκπαιδευτεί και εξειδικευτεί στη Ψυχοθεραπεία Αναλυτικού τύπου Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και διδάσκουσα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας και Οικογένειας ( ΕΛ.ΕΚ.ΙΝ ), μέλος του International Association for Group Psychotherapy Processes IAGP.

Νέα σειρά φθινοπωρινών συναντήσεων από τις εκδόσεις Πορφύρα με αφορμή τα δύο βιβλία της Karyl Mc Bride που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ελληνικά

Δεύτερη συνάντηση: Τετάρτη 30 Οκτωβρίου

Θέμα: Ζευγάρι: Όταν οι σχέσεις και τα συναισθήματα χάνονται στις μεταφράσεις

Εισηγητής: Έφη Μαγουλά, Αναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας

Ώρα διεξαγωγής: 17:30-19:30

Είσοδος: 6 € (με καφέ)

Κρατήσεις: Στο τηλέφωνο 210 6202900 (Βανίλια)

Βανίλια Γλυκοπωλείο-Καφέ, Αναξαγόρα 8, Νέα Ερυθραία

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews