Βιβλίο

«Κυνηγός Κουνελιών», ένα βιβλίο που δε θες να τελειώσει..

«Κυνηγός Κουνελιών», ένα βιβλίο που δε θες να τελειώσει..

Ένα παιδικό ποιηματάκι μοιάζει τόσο αθώο όταν ακούγεται, αλλά δεκαεννέα λεπτά μετά κάποιος δολοφονείται..

Πρόκειται για ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα του συγγραφικού διδύμου Λαρς Κέπλερ (λογοτεχνικό ψευδώνυμο του ζευγαριού των Σουηδών συγγραφέων Αλεξάντρα Κοέλο και Αλεξάντερ Αντορίλ), που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Πατάκη, με πρωταγωνιστή το αστυνομικό επιθεωρητή Γιούνα Λίννα, το οποίο ήρθε πρώτο σε πωλήσεις μυθιστόρημα στη Σουηδία το 2016, αλλά και το πρώτο σε πωλήσεις αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία, επίσης την ίδια χρονιά (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Μια σειρά από περίεργες δολοφονίες, στο επίκεντρο ο διάσημος σεφ Ρεξ Μύλλερ, τόπος η σουηδική πρωτεύουσα. Κοινό χαρακτηριστικό των δολοφονιών είναι ένα παιδικό ποιηματάκι. Τα θύματα συνδέονται μεταξύ τους με ένα κοινό μυστικό τριάντα χρόνων.

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, η πλοκή δεν αφήνει περιθώρια στον αναγνώστη, αφού δολοφονείται ο Υπουργός Εξωτερικών τής Σουηδίας, κατά τη διάρκεια «ροζ» βραδιάς μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη για το είδος της δολοφονίας, αν αυτή είναι ερωτικής ή τρομοκρατικής/πολιτικής φύσης, ακολουθεί μια σειρά ύποπτων δολοφονιών, δημιουργώντας την εντύπωση πως έχουμε να κάνουμε με serial killer. Και πράγματι, μαρτυρίες αναφέρουν πως ο δολοφόνος φορά αυτιά κουνελιών, εξού και ο τίτλος.

Ψυχολογικό θρίλερ, με αδρές περιγραφές σκηνικού και προσωπικοτήτων, όσο ακριβώς χρειάζεται για τη σκιαγράφηση των προφίλ των ηρώων.

Ένα βιβλίο που θα λατρέψουν οι λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews