Εκδηλώσεις

«Κοππέλια»: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής

«Κοππέλια»: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις και το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν σπουδαστές χορού ηλικίας 13 έως 15 ετών και 16 έως 18 ετών σε ένα masterclass με τους Α΄ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ Ντανίλο Ζέκα και Ευρυδίκη Ισαακίδου, το οποίο θα αποτελέσει για τους συμμετέχοντες/ουσες μια μοναδική χορευτική εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου. Με αφορμή τη νέα παραγωγή του μπαλέτου Κοππέλια που θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στη χορογραφία του διακεκριμένου Σλοβένου χορογράφου Έντουαρντ Κλουγκ, δύο από τους Α΄ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ θα διδάξουν τους σπουδαστές/στριες που θα λάβουν μέρος ένα χορευτικό ντουέτο (pas de deux) της κλασικής χορογραφίας του Αρτύρ Σαιν-Λεόν από το ομώνυμο έργο.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί για δύο ομάδες, επιπέδου Intermediate και Advanced αντίστοιχα, στις 10 Μαρτίου 2024 στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με δωρεάν συμμετοχή. Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ. Για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Masterclass με Α΄ Χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ για σπουδαστές χορού ηλικίας 13 έως 15 και 16 έως 18 ετών σε συνεργασία με το Μπαλέτο της ΕΛΣ

Υλοποίηση: Ντανίλο Ζέκα, Ευρυδίκη Ισαακίδου (A΄ Χορευτές Μπαλέτου ΕΛΣ)

10 Μαρτίου 2024

Ομάδα Α΄: 13 έως 15 ετών – Επίπεδο Intermediate, 10.00-12.00

Ομάδα Β΄: 16 έως 18 ετών – Eπίπεδο Advanced, 12.00-14.00

Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

Ντανίλο Ζέκα

Γεννήθηκε στα Τίρανα, όπου σπούδασε στην Κρατική Ακαδημία Χορού. Συνέχισε σπουδές με υποτροφία στο Εθνικό Θέατρο Γενεύης (Ελβετία). Υπήρξε μέλος της Εθνικής Όπερας Αλβανίας, το 2001 έγινε μέλος του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το 2007 Α΄ Χορευτής. Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνώς καταξιωμένους χορογράφους όπως οι Ζελένσκι, Μουχαμέντοφ, Βασίλιεφ, Γκραντ, Μπάρρα, Μανταφούνης, Φωνιαδάκης, Ρήγος, Τζανέλλα κ.ά. ερμηνεύοντας ρόλους όπως Ζήγκφρηντ (Η λίμνη των κύκνων), Λένσκι (Ευγένιος Ονιέγκιν), Άλμπρεχτ (Ζιζέλ), Ντον Μπαζίλιο (Δον Κιχώτης), Κολάς (Η κακοφυλαγμένη κόρη), Εραστής (Κάντο Χενεράλ), Κάι (Η βασίλισσα του χιονιού), Δον Χοσέ (Κάρμεν), Πρίγκιπας Αλεξέι (Ο καρυοθραύστης), Ρωμαίος (Ρωμαίος και Ιουλιέττα), Πρίγκιπας (Σταχτοπούτα), Ιάσων (Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια), Τζων (Ζορμπάς), Βέρθερος (Ερωτευμένος Σοπέν), Πρίγκιπας Φίλιπ (Η ωραία κοιμωμένη). Επίσης, έχει λάβει μέρος στα έργα Συλφίδες, Μπολερό, Ταξίδι στην αιωνιότητα, Τέσσερα τελευταία τραγούδια, Links, Τοπία, Équilibre, καθώς και σε παραγωγές της Σοφίας Σπυράτου. Έχει συμμετάσχει σε πολλά γκαλά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ευρυδίκη Ισαακίδου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε με υποτροφία και αποφοίτησε με διάκριση από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη». Έλαβε διπλώματα χορεύτριας και καθηγήτριας χορού από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες ομάδες σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και Κίνα. Υπήρξε μέλος του Στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από το 1996 χορεύει με το Μπαλέτο της ΕΛΣ, όπου το 2003 έγινε Κορυφαία, το 2004 Σολίστ και το 2008 Α΄ Χορεύτρια. Έχει συνεργαστεί με πολυάριθμους διακεκριμένους Έλληνες και ξένους χορογράφους. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους σε κλασικά και σύγχρονα μπαλέτα όπως Δον Κιχώτης, Η λίμνη των κύκνων, Η ωραία κοιμωμένη, Η βασίλισσα του χιονιού, Ζιζέλ, Ευγένιος Ονιέγκιν, Ο καρυοθραύστης, Ρωμαίος και Ιουλιέττα, Ο κουρσάρος, Η κακοφυλαγμένη κόρη και Όλοι χορεύουν βαλς.

Υποβολή συμμετοχής έως την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε:

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=DIhUZq57kE2WPOqQnl0k_RYr7l5n1OxJns467hvWSFJUQ1RWMlJVTjUzWEZZUzNFMlZFM084TlZOSy4u

* Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ για την επιλογή των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews