Βιβλίο

«Μακάρι όλα να πάνε καλά»

«Μακάρι όλα να πάνε καλά»

της Carolina Setterwall από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Πώς είναι να χάνεις τον άνθρωπό σου μια απολύτως συνηθισμένη μέρα στη μέση μιας ζωής; Μπορείς να ξαναγαπήσεις;

Ένα αισιόδοξο βιβλίο που καταφέρνει να μιλήσει στις καρδιές μας, που μας κάνει να κλαίμε και να χαμογελάμε ταυτόχρονα.

Είναι ένα συνηθισμένο βράδυ. Η Καρολίνα καληνυχτίζει τον σύντροφό της τον Άκσελ και πέφτουν για ύπνο. Τα πράγματα ήταν δύσκολα γι’ αυτούς τελευταία, ειδικά με τον οχτώ μηνών γιο τους. Έτσι όταν ο Άκσελ πεθαίνει απροσδόκητα στη διάρκεια της νύχτας, ο κόσμος της Καρολίνα έρχεται τα πάνω κάτω.

Το αυτοβιογραφικό αυτό μυθιστόρημα εστιάζει στις φαινομενικά ασήμαντες στιγμές έπειτα από μια τραγωδία. Είναι μια ιστορία για τη μητρότητα, την οικογένεια και για τις δυσκολίες να αγαπάς κάποιον που είναι απόμακρος και που τελικά χάνεται απ’ τη ζωή σου. Γενναίο και τολμηρό, τρυφερό και ανθρώπινο, το συγκινητικό αυτό βιβλίο φωτίζει τη στιγμή που όσα θεωρούσαμε δεδομένα για τη ζωή μας ανατρέπονται.

Ο θηλυκός Κνάουσγκορντ που φιγουράρει στην κορυφή των μπεστ σέλερ στη Σκανδιναβία και εκδίδεται σε περισσότερες από 25 γλώσσες σε όλο τον κόσμο αυτή είναι η σουηδή συγγραφέας Carolina Setterwall. Μια σύγχρονη ερωτική ιστορία και μια ιστορία σπαρακτικού πένθους είναι το επιτυχημένο ντεμπούτο της, άμεσο, αφοπλιστικό, απόλυτα εθιστικό.

Το βιβλίο είναι ταυτόχρονα ένα εκπληκτικό επίτευγμα autofiction και ένας στιλιστικός θρίαμβος, που διαλύει τα όρια μεταξύ αγάπης και απώλειας. Με έναν εντυπωσιακό και ιδιοφυή τρόπο η συγγραφέας μάς παρουσιάζει δύο μεγάλες ιστορίες σε ένα βιβλίο και καταφέρνει να μιλήσει στις καρδιές μας για το να βρίσκεις την αγάπη και να τη δέχεσαι, για το να γίνεσαι ζευγάρι, για το να αποκτάς οικογένεια και να γίνεσαι μητέρα, για το να χάνεις ακατανόητα και αδιανόητα τον άνθρωπό σου μια απολύτως συνηθισμένη μέρα, στη μέση της ιστορίας, στη μέση μιας ζωής, για το αν μπορείς να ξαναγαπήσεις και με ποιο κόστος. Μια ειλικρινής απεικόνιση της αγάπης και του πένθους γραμμένη με τρόπο βαθύ και συγκινητικό που μας κάνει να κλαίμε και να χαμογελάμε ταυτόχρονα.

μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης

ISBN:  978-618-03-1929-3

Σελίδες:  496

H Carolina Setterwall γεννήθηκε στη Σουηδία το 1978, σπούδασε ΜΜΕ στην Ουψάλα, τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο. Έχει εργαστεί στη μουσική και την εκδοτική βιομηχανία. Ζει στη Στοκχόλμη με τον γιο της. Το Μακάρι όλα να πάνε καλά είναι το πρώτο της βιβλίο.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews