Θέατρο

“Μάντεψε”

“Μάντεψε”

«Κάθε άνθρωπος είναι ένας εγκληματίας που παραμένει άγνωστος.»

Αθήνα 2020. Μια πολυκατοικία, έξι ένοικοι, κι ένα πτώμα, συνθέτουν το σκηνικό της μαύρης κωμωδίας Μάντεψε.

Ο Θράσος, διαχειριστής της πολυκατοικίας, έχει αποφασίσει να περάσει μια ήρεμη βραδιά στο σπίτι του. Για κακή του τύχη, ο μήνας έχει 9, και είναι η μέρα που οι ένοικοι πληρώνουν τα κοινόχρηστα.

Την ηρεμία που αναζητούσε ανατρέπουν η Κέλυ, μια εν δυνάμει ηθοποιός, ο Νίκος, ένας άβουλος τραπεζικός υπάλληλος, η Αλέκα, μια επαγγελματίας αριστερή, ο Βικέντιος, ένας αποτυχημένος δικηγόρος, η Μαρία, μια ζωγράφος και ένα… ΠΤΩΜΑ!

Μέσα από µια σειρά αμοιβαίων επιθέσεων, σπαρακτικών εξομολογήσεων, σεξουαλικών προκλήσεων και λεκτικών (ή µη) αντιπαραθέσεων, θα πρέπει να παλέψουν µε την καχυποψία, τα μυστικά, την ενοχή και την αθωότητα τους.

Το Μάντεψε του Στρατή Μπέη ανέβηκε για πρώτη φορά στην αθηναϊκή σκηνή το 2013, και από τότε έχει κάνει πολλές επαναλήψεις λόγω επιτυχίας.

Ο γρήγορος ρυθμός, οι έξυπνες ατάκες και οι γνώριμοι χαρακτήρες, σε συνδυασμό με την κινηματογραφική σκηνοθεσία της Μαριάννας Κοντούλη, συνθέτουν μια παράσταση όπου η καυστική μαύρη κωμωδία συναντά τον σουρεαλισμό της καθημερινής ζωής στην πόλη.

Κείμενο: Στρατής Μπέης

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κοντούλη

Μουσική επιμέλεια/σύνθεση: Αχιλλέας Στέλιος

Φωτογραφίες: Κυριάκος Παναγούλης

Graphic Design: Βασίλης Ρήγας

Παραγωγή: Art-Ioi

Παίζουν: Στρατής Μπέης, Γωγώ Βογάσαρη, Πέτρος Τσιμπουρης, Χαριτωμένη Γκουρασα, Αχιλλέας Στέλιος, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Απόστολος Κομποθεκρας

15 Ιανουαρίου 2020 – 27 Φεβρουαρίου 2020

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:30’, Πέμπτη 21:00’

Διάρκεια: 80’

Τιμές εισιτηρίων: 13 €| 10 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ | 5€ ατέλεια

Θέατρο Άλμα, Ακομινάτου 15, Αθήνα

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews