Θέατρο

«Mathematics of the Heart»

«Mathematics of the Heart»

Το Vis Motrix Performance Studio παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη βραβευμένη δραματική κωμωδία της Kefi ChadwickMathematics of the Heart”, σε μετάφραση Τηλέμαχου Χατζηιωαννίδη και σκηνοθεσία Νίκου Ορτετζάτου.

Ο Δόκτορ Πολ ΜακΜίλαν ασχολείται καθημερινά με θεωρίες, μετρήσεις, μοντέλα, μεταβλητές, αλλά και σταθερές. Είναι Μαθηματικός. Τομέας του, τα μοτίβα καταιγίδων. Ειδικότητά του, οι προβλέψεις. «Προβλέπεις το χθες, προβλέπεις το σήμερα και ίσως μπορέσεις να πάρεις και μια ιδέα για το μέλλον», υποστηρίζει. Ο θάνατος του πατέρα του αποσταθεροποιεί τη φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή του. Τα αμέτρητα κουτιά με τα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα του τού δημιουργούν πρόβλημα, ο αδερφός του και προσωρινός (;) του συγκάτοικος Τσάνσερ τον ενοχλεί, η σύντροφός του Έμμα τον πιέζει να πάρει αποφάσεις για το μέλλον τους και η εμφάνιση της όμορφης φοιτήτριάς του Ζάιναμπ τους αναστατώνει. Ένα από αυτά τα κουτιά, που βρίσκεται παρατημένο σε κάποια γωνιά του διαμερίσματος του Πολ, θα τους αναστατώσει ακόμα περισσότερο, όπως, άλλωστε, γίνεται πάντα με τις ξαφνικές αποκαλύψεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

– «Τι θα κάνω χωρίς εσένα;»

– «Βρες τη σταθερά σου.»

Το έργο της Kefi Chadwick βραβεύθηκε το 2011 στο Brighton Fringe Festival και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής το 2012 στο Λονδίνο, κερδίζοντας κοινό και κριτικούς. Τρυφερό, πνευματώδες και αληθινό, το “Mathematics of the Heart” αντιπαραβάλλει έξυπνα τη βεβαιότητα της επιστήμης με την αβεβαιότητα των ανθρώπινων αποφάσεων και επιλογών και επικεντρώνεται στο ευρύ φάσμα των συναισθημάτων που αυτή προκαλεί.

Κείμενο: Kefi Chadwick

Μετάφραση: Τηλέμαχος Χατζηιωαννίδης

Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος

Σκηνικά – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαρίνα Γκούμλα

Πρωτότυπη μουσική: Κωνσταντίνος Γκιβίσης

Διανομή

Δημήτρης Δάγκαλης (Πολ)

Μάγδα Γιαννίκη (Ζάιναμπ)

Θεανώ Αμοιρίδου (Έμμα)

Δημήτρης Γούλιος (Τσάνσερ)

Πρεμιέρα: 1 Φεβρουαρίου 2019

Παραστάσεις: Έως 18 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό, 8€ μειωμένο (φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, ατέλειες)

Vis Motrix Performance Studio, Έδισσον 4 (απέναντι από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης), τηλέφωνο: 6943 92 25 32

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews