Κινηματογράφος

«Μαύρα Χριστούγεννα» (Black Christmas)

«Μαύρα Χριστούγεννα» (Black Christmas)

Από 12 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Tulip

Πάνω στη γιορτινή περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, έρχεται μια νέα, δυναμική ανάγνωση της γνωστής, cult ταινίας τρόμου, στην οποία ένας μανιακός δολοφόνος με άγνωστα κίνητρα, σφάγιαζε τα μέλη μιας αδελφότητας.

Τα κορίτσια του κολεγίου ετοιμάζονται να υποδεχτούν την εορταστική περίοδο. Όμως τότε θα αρχίσουν οι φόνοι από έναν ψυχοπαθή με μια ανατριχιαστική μάσκα, που έχει διεισδύσει στο κολέγιο. Όσο οι φόνοι συνεχίζονται, ξεσπάει ο πανικός και η αμοιβαία καχυποψία. Όμως ο δολοφόνος δεν έχει υπολογίσει ότι η αυτή η παρέα γυναικών, είναι πιο δυναμική απ’ όσο θα περίμενε.

Η Σοφία Τακάλ (Always Shine), συνυπογράφει το σενάριο και σκηνοθετεί αυτήν τη νέα, επίκαιρη και αιχμηρή διασκευή στο κλασικό slasher φιλμ τρόμου του 1974, που με τα χρόνια απέκτησε cult status.

Οι ταινίες τρόμου των μεγάλων studio που έχουν σκηνοθετηθεί από γυναίκα, είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Στην περίπτωση της ταινίας Μαύρα Χριστούγεννα έχουμε ένα θρίλερ για τη δύναμη των γυναικών, με γυναίκες ηρωίδες, που έχει γραφτεί και σκηνοθετηθεί από γυναίκες.

Η παλιά ταινία του 1974, ήδη είχε διαφοροποιηθεί από το genre για την εποχή της, όσον αφορά τη στερεοτυπική απεικόνιση των γυναικών στο είδος, ειδικότερα των νεαρών φοιτητριών. Οι επιθυμίες και οι ανησυχίες εκείνων των κοριτσιών, ήταν πολύ διαφορετικές από τις συνηθισμένες scream queens ή τις αφελείς νεαρές γυναίκες που ήταν τα συνήθη θύματα των δολοφόνων. Εκείνη η ταινία προσφέρονταν για μια νέα ανάγνωση, κάτω από το πρίσμα του 21ου αιώνα και της νέας εποχής που δίνει χώρο στις χειραφετημένες γυναίκες.

Οι δημιουργοί γνώρισαν το cast σε ένα από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του Sundance και το σενάριο πήρε πολλές μορφές μέχρι να πάρει την τελική, δυναμική του τροπή, στην οποία οι γυναίκες της ιστορίας παίρνουν την αιματοβαμμένη τους εκδίκηση.

Σκηνοθεσία: Σοφία Τακάλ

Σενάριο: Σοφία Τακάλ & Έιπριλ Γουόλφε

Παίζουν: Ίμογκεν Πουτς, Αλείζ Σάνον, Λίλι Ντονόγκουε, Μπρίτανι Ογκρέιντι, Κάλεμπ Έμπερχαρντ, Σάιμον Μιντ και Κάρι Έλγουες

Διάρκεια 98’

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews