Μουσική

Μέντα + Marva Von Theo Live!

Μέντα + Marva Von Theo Live!

Οι Μέντα δημιουργήθηκαν  στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 κι έκτοτε αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εναλλακτικά ποπ συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής.

Μέχρι το Νοέμβριο του 2012 είχαν κυκλοφορήσει 5 δίσκους με ελληνικό στίχο (“Στον πλανήτη του Εδμούνδου”, “Σε καινούργια μπάντα”, “Ινστρουμέντα”, “Ποπ” και “Μέντα”). Το “Téléphérique” του 2015 με τις 9 instrumentalσυνθέσεις του σήμανε τη νέα εποχή του ήχου τους, στην οποία τα φωνητικά εγκαταλείφθηκαν δίνοντας τη θέση τους σε αναλογικά synthesizers. Δύο χρόνια αργότερα, το digital EPK.I.D.”, με 4 ορχηστρικές συνθέσεις, αποτέλεσε φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες. Η έβδομη και πιο πρόσφατη δουλειά τους “Polyend” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 και περιέχει 8 κομμάτια σε μίξεις του Χρήστου Λαϊνά και mastering του πολυβραβευμένου John Davis, ηχολήπτη των Metropolis studios του Λονδίνου.

To electropop/synthwave duo των Marva VonTheo σχηματίστηκε το 2016 από την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη, που έχει ως έδρα την Αθήνα, και τον συνθέτη-παραγωγό Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη. Oηλεκτρονικός τους ήχος περικλείει ένα πλήθος επιρροών από τα 80’s μέχρι σήμερα. Darkwaveηχοχρώματα, jazz αρμονίες, rock και danceρυθμικά μοτίβα συνηχούν και ωριμάζουν σε κάτι ατμοσφαιρικό και μελαγχολικά ρομαντικό.

Τα φωνητικά συνυφαίνουν το ηλεκτρονικό πέπλο με soultriphop και pop αναφορές διατηρώντας μια εσωτερική ένταση που άλλοτε σαγηνεύει και αποπλανεί τον ακροατή και άλλοτε τον οδηγεί σε ένα συναισθηματικό, μελαγχολικό ταξίδι μέσα στις προσωπικές ιστορίες που κρύβουν οι στίχοι.

To debut album τους Dream within a Dreamκυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018, και έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρασκευή 27 Απριλίου, ώρα 21:00

Είσοδος 5 ευρώ

six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3210510

Σχόλια

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews