Θέατρο

«Μια Κανονική Μέρα»

«Μια Κανονική Μέρα»

Η Ράνια Σχίζα ερμηνεύει έναν αφοπλιστικά επίκαιρο μονόλογο της Κατερίνας Γιαννάκου για τους νικητές και τους χαμένους της κάθε κανονικής μέρας, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο OLVIO.

Μια γυναίκα. Ελληνίδα. Νοικοκυρά. Μητέρα δύο κοριτσιών.

Στο Euro 2004 δακρύζει από συγκίνηση στο μπαλκόνι της ακούγοντας τα κορναρίσματα στη Μεσογείων. Ούτε δέκα χρόνια μετά, μια κανονική μέρα η δική της κανονική ζωη διακόπτεται βίαια. Εκείνος, ο Σύζυγος, ο Πατέρας, ο Άντρας αυτοκτονεί λόγω χρεών. Κι Εκείνη μένει πίσω, μόνη με τα κορίτσια της να αντιμετωπίσει  το γιατί, το θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. Και κάπως έτσι, έστω και αργά, μαθαίνει να παλεύει  για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει.

Η Κατερίνα Γιαννάκου καταθέτει το πρώτο της θεατρικό έργο για την άνιση αναμέτρηση του ανθρώπου με το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και το απρόσμενο σθένος της ψυχής που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της.

Η Ράνια Σχίζα θα πορευτεί στη σκηνή του θεάτρου OLVIO το δύσκολο δρόμο προς την επόμενη μέρα, ερμηνεύοντας αυτό τον οδυνηρά επίκαιρο αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο για τη μάχη του σύγχρονου ανθρώπου με τα σημεία και τα τέρατα των καιρών.

“Ήμασταν στην Ευρώπη, είχε αλλάξει κάτι και όλα πήγαιναν καλά!

Φτιάξαμε δρόμους, πήραμε δάνεια, καλύτερα αυτοκίνητα,

μέχρι και Πανευρωπαϊκά παίρναμε. Στο ποδόσφαιρο!

Μιλάμε γινόντουσαν θαύματα τότε! Όλοι μας ζαλισμένοι από ευτυχία!

Λες και τελειώσανε οι μάχες που είχαμε να δώσουμε…”

Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς

Ημέρες & Ώρες παραστάσεων: Κυριακή 19:00, Δευτέρα & Τρίτη 21:00

Εισιτήρια: €12, €8 (μειωμένο), Διάρκεια: 80′

Θέατρο OLVIO , Ιεράς Οδού 67 & Φαλαισίας 7, Γκάζι, Μετρό Κεραμεικός, τηλ. 210 3414118 (17:00-21:00)

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews