Θέατρο

«Μήδεια»

«Μήδεια»

Η Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Χάγης, πριν από τέσσερα χρόνια. 

Μετά την πρώτη της παρουσίαση στην Ελλάδα, στο Θέατρο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, στην πλατεία Ομονοίας, επανέρχεται στον ίδιο χώρο από τις 23 Σεπτέμβρη. 

Έχοντας εισπράξει την ζεστή αποδοχή του κοινού, τις τιμητικές κριτικές των ειδικών και μια ξεχωριστή διάκριση από το Japanese International Institute της UNESCO, που την συμπεριλαμβάνει στο ετήσιο τεύχος του 2020, ως δείγμα ελληνικού θεάτρου, θεωρούμε υποχρέωση την επανάληψή της.  

Καλούμε, λοιπόν, όσους επιθυμούν, στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, το οποίο σύμφωνα με τους απαιτούμενους κανόνες ασφάλειας, ξεκινάει το φετινό του πρόγραμμα με την παράστασή μας. 

Έργο επαναστατικό, υψηλού συμβολισμού, έργο μύησης στα μύχια της ανθρώπινης φύσης, προτού αυτή οριοθετηθεί από τον «πολιτισμό», η ΜΗΔΕΙΑ είναι η ίδια η θεά Φύση, η οποία γίνεται Νόμος απέναντι στην ύβρι, γίνεται Νέμεσις και απαντά. Το ακραίο πάθος που οδηγεί στη θέωση. Η αιώνια ένωση του Άντρα και της Γυναίκας με τα δεσμά της αγάπης ή της απώλειας. Ένας σκοτεινός ύμνος στον βάρβαρο θεό Έρωτα. Ένα κείμενο αναμετρήσεων.  

Η παράσταση συνεχίζει, ως οφείλει, την ενδοσκόπησή της και είναι έτοιμη να κατατεθεί άλλη μια φορά και να συνομιλήσει με τον άνθρωπο ειλικρινά, στον ίδιο χώρο που αναδείχθηκε και πέρυσι.                       

Μετάφραση : Γιώργος Χειμωνάς 

Σκηνοθεσία : Δημήτρης Γεωργαλάς 

Μουσική : Πλάτων Ανδριτσάκης 

Κοστούμια : Δημήτρης Ντάσιος 

Φωτισμοί : Βασίλης Αποστολάτος 

Επιμέλεια κίνησης : Φαίδρα Σούτου 

Φωτογραφίες : Αγγελική Κοκκοβέ 

Σχεδιασμός αφίσας – flyer : Ανδρέας Πούρνος 

Διανομή: 

Μήδεια: Τζούλη Σούμα 

Ιάσονας: Δημήτρης Γεωργαλάς 

Τροφός: Μαργαρίτα Βαρλάμου 

Κρέων, Αιγέας: Νίκος Δερτιλής 

Άγγελος: Βασίλης Ψυλλάς 

Από 23 Σεπτεμβρίου έως  31 Οκτωβρίου 

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή  

Ώρα έναρξης : 21.30 

Τιμές εισιτηρίων : γενική είσοδος 15 ευρώ, φοιτητικό, άνω των  65 και ανέργων 12 ευρώ, ατέλεια 5 ευρώ  

Μπάγκειον, Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα  

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

 • «O Υπέροχος Γκάτσμπυ»

  «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ», το μυθιστόρημα-σταθμός μιας εποχής, του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ που δημοσιεύθηκε το 1925,...

 • Δεσποινίς Μαργαρίτα

  Με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε έρχεται αντιμέτωπη φέτος η Κατερίνα Μαραγκού, υπό τη...

 • «Η σπασμένη στάμνα»

  Το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ από τις 10 Δεκεμβρίου την Κεντρική Σκηνή του Κτηρίου Τσίλλερ «ΑΔΑΜ:...

 • «Sexy Laundry»

  Με τα αδιέξοδα των ερωτικών σχέσεων που απασχολούν εκατομμύρια ζευγάρια παγκοσμίως καταπιάνεται η ξεκαρδιστική, τρυφερή και συγκινητική...

Copyright © 2015-2016 Clevernews