Μουσική

«Μικρά συμπόσια»: Ο Φώντας Λάδης στο Μπαράκι της Διδότου!

«Μικρά συμπόσια»: Ο Φώντας Λάδης στο Μπαράκι της Διδότου!

Τα «Μικρά Συμπόσια» αφιερώματα σε ανθρώπους της Τέχνης, το  Μπαράκι της Διδότου – Πολυχώρος Πολιτισμού και οι εκδόσεις Μετρονόμος φιλοξενούν  τον συγγραφέα και ποιητή Φώντα Λάδη την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 21:00.

Θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον φιλόλογο – ποιητή Σπύρο Αραβανή και τον στιχουργό – ποιητή Δημήτρη Λέντζο.

Τραγούδια σε στίχους του Φώντα Λάδη θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Κανέλλος και η Πολυξένη Καράκογλου. Στο πιάνο ο Γιώργος Κομπογιάννης.

Ο Φώντας Λάδης γεννήθηκε το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικές, καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά. Στην περίοδο 1967 – 1973 έζησε στη Ρώμη. Εκδότης του περιοδικού «Τετράδιο» – μαζί με το Δημήτρη Γκιώνη – από το 1974 ώς το 1976. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, θέατρο, καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Λοΐζο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Μάριο Τόκα, τον Λίνο Κόκοτο, τον Δημήτρη Λάγιο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Ένωσης  Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας (ΕΜΣΕ), της  Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας  και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Αρχείου και Μελετών «Μνήμες». Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στις 21:00

Είσοδος: 5€

Μπαράκι της Διδότου, Διδότου 3, Κολωνάκι, τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3642990 (14:00 – 22:00)

Μουσική

Περισσοτερα στην κατηγορια Μουσική

Copyright © 2015-2016 Clevernews