Εκδηλώσεις

«Μνήμες Χρώματα» 

«Μνήμες Χρώματα» 

Τα χρώματα στις πιο έντονες εκφάνσεις τους είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στα έργα που παρουσιάζει ο Απόστολος Λάβδας στην νέα ατομική του έκθεση, που με τον εύγλωττο τίτλο «Μνήμες Χρώματα», εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Θεσσαλονίκη στις 25 Μαΐου 2023 (18:00-22:00) παρουσία του ίδιου του καλλιτέχνη. 

Ο ζωγράφος ανασκάπτει τις μνήμες του, αντλεί χρώματα και τα κάνει πρώτη ύλη των έργων του. Μοιάζει να κάνει τα σχέδια του, μόνο και μόνο για να κλείσει μέσα τους τα χρώματα που εκρήγνυνται στον εγκέφαλο του. Τα μπαλόνια του και οι πεταλούδες που ζωγραφίζει γίνονται δυναμικοί φορείς του χρώματος, σε μοναδικούς συνδυασμούς. Τα ποδήλατα του, που προσφέρουν αιτία απόδρασης σε έναν άλλο κόσμο, ονειρικό, ουτοπικό, συνυπάρχουν και περιμένουν τον άνθρωπο, που ενώ λείπει είναι απίστευτα παρών. 

Η αέναη φυγή ορίζει το έργο του Απόστολου Λάβδα και γίνεται σφραγίδα του. Τα θέματα του ασφυκτιούν ακόμα και σε αυτούς τους ίδιους τους καμβάδες του, γι αυτό και ζωγραφίζει ως και το τελευταίο χιλιοστό, αν μπορούσε θα συνέχιζε και έξω από το όριο του καμβά, θέλοντας να απλώσει τη ζωγραφική του στο σύμπαν. 

Ακόμα και όταν ζωγραφίζει το υγρό στοιχείο το νερό του, ήρεμο, αλλά γεμάτο ζωή και ελευθερία, πλημμυρίζει το έργο του και μοιάζει να θέλει να ξεχυθεί έξω στο περιβάλλον. 

Μια ήρεμη δύναμη, αυτό είναι ο Απόστολος Λάβδας, που προσεγγίζει πάντα τη ζωγραφική με εφηβική λαχτάρα. 

Ο Απόστολος Λάβδας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, αγαπημένη του πόλη, ύστερα από έξι χρόνια από την προηγούμενη έκθεση του που είχε κάνει επίσης στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, με την οποία συνεργάζεται μόνιμα. Τα νέα του έργα δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο και αντανακλούν την πορεία και την εξέλιξη του καλλιτέχνη, στον τρόπο που προσεγγίζει τα αγαπημένα του θέματα. 

Εγκαίνια έκθεσης: 25 Μαΐου 2023, ώρα 18:00-22:00 

Διάρκεια έκθεσης: 25 Μαΐου -6 Ιουνίου 2023 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-21:00, Δευτέρα, Τετάρτη 10.00-15:00, Σάββατο 10:00-16:00 

Kapopoulos Fine Arts: Μοργκεντάου 6, 54622, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 278144 

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews