Κινηματογράφος

«Moonage Daydream»

«Moonage Daydream»

Από 13 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από την Tulip

Ένα κινηματογραφικό γεγονός με τον Ντέιβιντ Μπόουι, το οποίο χρειάστηκε 75 χρόνια για να δημιουργηθεί.

Το «Moonage Daydream» ρίχνει φως στη ζωή και την ιδιοφυΐα του Ντέιβιντ Μπόουι, ενός από τους πιο παραγωγικούς και επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής μας.

Με μια καλειδοσκοπική αφήγηση που κάνει σλάλομ μέσα από άφθονο και μεγαλειώδες υλικό που έρχεται στην επιφάνεια για πρώτη φορά, το φιλμ αντλεί από τις συναυλίες, τα studio και τα παρασκήνια, για να παρουσιάσει μια κινηματογραφική οδύσσεια μεγάλου μήκους.

Στο τιμόνι της σκηνοθεσίας και του μοντάζ βρίσκεται ο Μπρετ Μόργκεν, ο οποίος έχει υπογράψει τα εξαιρετικά πετυχημένα «The Kid Stays in the Picture» και «Cobain: Montage of Heck». Το ντοκιμαντέρ εξερευνά το δημιουργικό, μουσικό και πνευματικό ταξίδι του Ντέιβιντ Μπόουι και μας καθοδηγεί η αφήγηση του ίδιου του καλλιτέχνη.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημα εγκεκριμένη ταινία για τον μυθικών διαστάσεων μουσικό, καθώς το David Bowie Estate παραχώρησε στον σκηνοθέτη απεριόριστη πρόσβαση στα αρχεία του, τα οποία περιλαμβάνουν υλικό μιας ολόκληρης ζωής, ανέκδοτες εικόνες, σπάνιες ηχογραφήσεις και μια τεράστια προσωπική συλλογή τέχνης και ποίησης.

Χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για την κατασκευή της ταινίας και άλλοι 18 μήνες για τον ηχητικό σχεδιασμό, την χρωματική παλέτα της φωτογραφίας και τα εμβόλιμα animation στοιχεία. Στην παραγωγή συμμετείχε ο επί μακρόν συνεργάτης, φίλος και μουσικός παραγωγός του Μπόουι, Τόνι Βισκόντι και στο μιξάζ ο βραβευμένος με Όσκαρ®, Πολ Μάσεΐ (Bohemian Rhapsody).

Το MOONAGE DAYDREAM εμβαθύνει στην τέχνη και στην πρώιμη δισκογραφία του, προσεγγίζοντας τους λόγους που τον καθιστούν έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών, γιορτάζοντας με μια υπαρξιακή μουσική οδύσσεια την κληρονομιά και την διαχρονική επιρροή του αξέχαστου μουσικού.

Στην ταινία ακούγονται μεταξύ άλλων τα τραγούδια:

“SPACE ODDITY”

“SOUND AND VISION”

“ALL THE YOUNG DUDES”

“OH! YOU PRETTY THINGS”

“THE JEAN GENIE”

“QUICKSAND”

“FUTURE LEGEND”

“DIAMOND DOGS”

“BLACKSTAR”

“ALADDIN SANE”

“LIFE ON MARS”

 “THE LIGHT”

“ROCK N’ ROLL WITH ME”

“HEROES”

“LAZARUS”

“MEMORY OF A FREE FESTIVAL”

“ABSOLUTE BEGINNERS”

“MODERN LOVE”

“LET’S DANCE”

“SILLY BOY BLUE”

ASHES TO ASHES”

“HALLO SPACEBOY”

“STATION TO STATION”

“STARMAN”

“CHANGES”

Σενάριο, Σκηνοθεσία και Μοντάζ: Μπρετ Μόργκεν

Με υλικό αρχείου και την αιώνια μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι

Διάρκεια: 140’

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link