Κινηματογράφος

«Μούμιες» (Mummies)

«Μούμιες» (Mummies)

9 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Tanweer

Η Warner παρουσιάζει την περιπέτεια Μούμιες, μία ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων από τον ισπανό σκηνοθέτη Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα.

Στη γεμάτη μουσική και τραγούδι κωμωδία, τρεις μούμιες θα ταξιδέψουν από τα έγκατα της Αιγύπτου μέχρι το σύγχρονο Λονδίνο, για να ανακτήσουν ένα κλεμμένο δαχτυλίδι, αλλά και να έρθουν σε επαφή με έναν άγνωστο κόσμο, τον δικό μας σύγχρονο κόσμο.

Τρεις αρχαίες μούμιες ζουν σε μία μυστική υπόγεια πόλη, κρυμμένη στη σύγχρονη Αίγυπτο. Η παρέα αποτελείται από μία πριγκίπισσα, έναν πρώην αρματοδρόμο, τον μικρό του αδελφό και ένα ήμερο κροκοδειλάκι. Μία σειρά από ατυχή περιστατικά θα οδηγήσει τις μούμιες στο σύγχρονο Λονδίνο, όπου θα ζήσουν ξεκαρδιστικές και θεότρελες περιπέτειες στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν ένα αρχαίο δαχτυλίδι που είχε κλέψει ο φιλόδοξος αρχαιολόγος Λόρδος Κάρναμπι.

Στη σημερινή Αίγυπτο, όπως την ξέρουμε, υπάρχει μία βαθιά κρυμμένη πόλη που δεν ξέρουμε. Εκεί, στα έγκατα της γης και μακριά από τον κόσμο, ζουν μούμιες ηλικίας 3.000 ετών.

Με αυτοκρατορική εντολή, η νεαρή και ετοιμόλογη πριγκίπισσα Νέφερ πρέπει να παντρευτεί τον Τουτ, έναν αλαζόνα πρώην αρματοδρόμο. Αυτή η απόφαση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όνειρα τους. Η Νέφερ λαχταράει την ελευθερία της μακριά από τους περιορισμούς της βασιλικής οικογένειας και ο Τουτ, ο πιο περιζήτητος εργένης της πόλης, είναι αλλεργικός στη δέσμευση. Αλλά οι επιθυμίες του Φαραώ είναι αναπόφευκτες και ο Τουτ πρέπει να παντρευτεί τη Νέφερ σε επτά μέρες. Ο Φαραώ εμπιστεύεται μία αρχαία, πανέμορφη βέρα στον Τουτ, που πρέπει να φυλάξει το κειμήλιο μέχρι τον γάμο. Στην αντίθετη περίπτωση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με βαρύτατες συνέπειες.

Εντωμεταξύ, στην επιφάνεια της Αιγύπτου, ο λόρδος Σιλβέστερ Κάρναμπι κάνει αρχαιολογικές ανασκαφές και για πρώτη φορά ανακαλύπτει ένα εύρημα ιστορικής σημασίας: έναν αιγυπτιακό τάφο που περιέχει μία εκπληκτική βέρα. 

Γνωρίζει καλά ότι αυτή είναι η ευκαιρία να εκπληρώσει τα όνειρα του και να καταγραφεί στην ιστορία ως ένας καταξιωμένος αρχαιολόγος. Επιστρέφει άμεσα στο Λονδίνο με το πολύτιμο εύρημα του, που σκοπεύει να το εκθέσει ως κεντρικό αντικείμενο της συλλογής του.

Όμως, η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία καθώς το δαχτυλίδι ανήκει σε έναν άλλο ιδιοκτήτη που μπορεί να έρθει για να το διεκδικήσει…

Στην κρυμμένη πόλη, όταν ο Τουτ συνειδητοποιήσει ότι το δαχτυλίδι εκλάπη, δεν μπορεί παρά να ταξιδέψει στο κόσμο των ανθρώπων. Πρέπει να εισχωρήσει στο σύγχρονο Λονδίνο. Διαφορετικά τον περιμένει η οργή το Φαραώ.

Τον συνοδεύει ο μικρότερος αδελφός του Σέκεμ, ένα 8χρονο αγόρι που ονειρεύεται να αποκαταστήσει το ηρωικό στάτους του Τουτ. Μαζί τους ταξιδεύει και ο Κροκ, ένα κροκοδειλάκι που είναι το κατοικίδιο του Σέκεμ. Την παρέα συμπληρώνει η Νέφερ, που αρπάζει την ευκαιρία να ξεφύγει από τον γάμο και να ακολουθήσει τα όνειρα της.

Οι τρεις μούμιες θα διασχίσουν το σύγχρονο Λονδίνο για να εντοπίσουν και να επιστρέψουν το δαχτυλίδι που έκλεψε ο λόρδος με την προϋπόθεση ότι η Νέφερ και ο Τουτ θα συνεργαστούν για να ολοκληρώσουν την αποστολή με επιτυχία.

Σκηνοθεσία: Χουάν Χεσούς Γκαρσία Γκαλότσα

Σενάριο: Τζόρντι Γκαζούλ, Χαβιέ Λόπεζ Μπαρέιρα

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Παπαστάθης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώτα Μηλίτση, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Τάσος Τζιβίσκος, Πέτρος Δαμουλής, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Αξιώτης, Ειρήνη Γκρέκα

Μουσική: Φερνάρντο Βελάθκεθ

Διάρκεια: 1 ώρα και 28 λεπτά

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link