Βιβλίο

«Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού»: Το απόλυτο αστυνομικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού…

«Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού»: Το απόλυτο αστυνομικό μυθιστόρημα του καλοκαιριού…

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bell το διεθνές best-seller του Chris Carter «Ο δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού» (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Στο πτώμα μιας νεαρής κοπέλας που βρέθηκε δολοφονημένη σε ένα ερημικό ερειπωμένο κτίριο, βρίσκεται χαραγμένο το σύμβολο του διπλού σταυρού, σήμα κατατεθέν ενός ψυχοπαθούς Δολοφόνου. Ο δολοφόνος αυτός, γνωστός ως Δολοφόνος με το Σημάδι του Σταυρού, έχει συλληφθεί, καταδικαστεί και εκτελεστεί δύο χρόνια νωρίτερα.

Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, μαζί με το νέο συνεργάτη του, Γκαρσία, βρίσκονται σε αδιέξοδο. Μιμητής του παλιού δολοφόνου ή δικαστική πλάνη και ο πραγματικός δολοφόνος είναι ακόμα ανάμεσά μας;

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Κρις Κάρτερ κατάφερε με το μυθιστόρημά του αυτό να καθηλώσει παγκοσμίως του αναγνώστες- φαν του είδους.

Γρήγορη ροή των γεγονότων, χωρίς περιττές περιγραφές, πολύ καλή μετάφραση από τη Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του βιβλίου.

Ο αναγνώστης απορροφάται τόσο πολύ από την πλοκή, που έχει την αίσθηση γνωριμίας με το Ρόμπερτ Χάντερ, σαν να μην είναι το πρώτο μυθιστόρημα που τον συναντά, σαν να έχει ξανασυναντήσει τον ήρωα και σε άλλες σελίδες στο παρελθόν.

Ευφυέστατη και εξαιρετική ιδέα του συγγραφέα να παρουσιάσει τον πρωταγωνιστή ντετέκτιβ Χάντερ με Πτυχίο Ψυχολογίας και διδακτορικό στην Ανάλυση Εγκληματικής Συμπεριφοράς & Βιοψυχολογία. Μ’ αυτό τον τρόπο, τού προσδίδει ένα μεγαλύτερο κύρος ως προς τις έρευνές του, αλλά και μεγαλύτερο θαυμασμό από τον κοινωνικό του περίγυρο.

Οι λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος και ιδίως εκείνοι των serial killers θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο.

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews