Κινηματογράφος

«Ο Φαροφύλακας» (The Vanishing)

«Ο Φαροφύλακας» (The Vanishing)

21 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους

Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ εμπνευσμένο από έναν αληθινό και αινιγματικό θρύλο, το μυστήριο των νησιών Φλάναν.

Μία προσεγμένη ταινία για την απληστία και την εύθραυστη ανθρώπινη φύση που ξετυλίγει αργά και αποτελεσματικά την ιστορία, αιχμαλωτίζοντας το κοινό με τις ανατροπές και τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα της.

Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας. Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς (Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.

Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Το μυστήριο των νησιών Φλάναν

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά πριν από 100 χρόνια με το μυστήριο των νησιών Φλάναν. Τον Δεκέμβριο του 1900, τρεις φαροφύλακες βρέθηκαν σε αυτό το απόκρημνο νησιωτικό σύμπλεγμα της δυτικής Σκωτίας και εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη. Η μοίρα αυτών των αντρών, που ζούσαν στην απομόνωση στην άκρη του κόσμου, παραμένει μέχρι σήμερα ένα αίνιγμα.

Όταν οι αρχές κατάλαβαν ότι ο φάρος δεν λειτουργεί, έστειλαν μία ομάδα για να ερευνήσει την υπόθεση. Δεν υπήρχε κανένα ίχνος των αντρών. Η περίπτωση να έχουν εγκαταλείψει και οι τρεις τον φάρο ήταν παράξενη. Μέσα στον φάρο, όμως, όλα φαίνονταν κανονικά. Τα ρολόγια ήταν σταματημένα και κάποιος είπε ότι μία καρέκλα ήταν αναποδογυρισμένη στην κουζίνα, κάτι που μπορεί και να ειπώθηκε για να εμπλουτιστεί η ιστορία.

Το σημαντικότερο ήταν ότι έλειπαν δύο αδιάβροχα, γεγονός που υπονοεί ότι ο τρίτος άντρας βγήκε χωρίς νιτσεράδα, κίνηση ανεξήγητη. Το επίσημο φύλλο κίνησης του φάρου καταδείκνυε ιδιαίτερη κινητικότητα. Ίσως να μην πήγαιναν όλα καλά.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη μοίρα των αντρών, μερικά μάλιστα ανήκουν στη σφαίρα του μεταφυσικού. Το μυστήριο έχει εμπνεύσει συγγραφείς και ποιητές μέσα στα χρόνια. Σίγουρα ενέπνευσε και τον Τζο Μπόουν, έναν από τους δύο συν-σεναριογράφους της ταινίας, που άρχισε να κάνει έρευνα για το περιστατικό.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νάιχολμ

Σενάριο: Σελίν Τζόουνς, Τζο Μπόουν

Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς

Διάρκεια: 1 ώρα 41 λεπτά

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews