Θέατρο

«Ο Φιλάργυρος»

«Ο Φιλάργυρος»

H παιδική σκηνή Ονειροπόληση παρουσιάζει στο Θέατρο ΒΡΕΤΑΝΙΑ την καινούρια χρονιά, ένα έργο από τα καλύτερα της κλασσικής λογοτεχνίας, το ΦΙΛΑΡΓΥΡΟ του Μολιέρου, σε παιδική διασκευή.

Ο Φιλάργυρος είναι μία εκπληκτική κωμωδία καταστάσεων με σαφές μήνυμα κατά της απληστίας και του εγωισμού που βγαίνει αβίαστα μέσα από απρόοπτα, κωμικές καταστάσεις, ενώ παράλληλα εξαίρει την δύναμη της αγάπης, της αλήθειας, της καλοσύνης και εξυμνεί την αξία της οικογένειας!!!

Είναι ένα έργο διαχρονικό, διασκεδαστικό, πάντα επίκαιρο γεμάτο περιπέτεια, δράση, σπουδαία συναισθήματα, έντονα αληθινές καταστάσεις και κωμικές σκηνές!

Το έργο εκτυλίσσεται στο Παρίσι στο σπίτι του κυρίου Αρπαγκόν, ο οποίος είναι ένας πλούσιος άνθρωπος ιδιαίτερα φιλοχρήματος, καχύποπτος… δεν εμπιστεύεται κανέναν… υποψιάζεται τους πάντες … ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό!!! Όλη του η συμπεριφορά δημιουργεί συγκρούσεις – κωμικές – με τους γύρω του και βέβαια αυτός που ουσιαστικά δεν περνάει καλά, είναι ο ίδιος, γιατί δεν μπορεί να χαρεί με ότι καλό συμβαίνει στη ζωή του!!!

Σημαντικούς ρόλους στο έργο έχουν τα παιδιά του, τα οποία ευτυχώς δεν ασπάζονται τις απόψεις του, ο οικονόμος, οι υπηρέτες του, η Μαριάννα αλλά και η κυρία Φροσύνη που αναστατώνει τους πάντες και δίνει λύσεις όπου χρειαστεί!

Ο Φιλάργυρος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι στο Παλαί Ρουαγιάλ το 1668. Από τότε παίζεται συνεχώς σε πολλά θέατρα σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη!! Βασίζεται δε στην κωμωδία του Πλαύτου «Η χύτρα με το χρυσάφι».

Το έργο είναι πλούσιο σε συναισθήματα, πλαισιωμένο με μουσική, χορό και τραγούδια. Θα συναρπάσει τα παιδιά, θα τα κάνει να διασκεδάσουν, να ονειρευτούν, να συγκινηθούν, να γελάσουν, να περάσουν όμορφα…

Μετά από πολλές περιπέτειες και πολύ γέλιο, όλα έχουν ένα απρόσμενα ευτυχισμένο τέλος.

Η σκηνοθετική γραμμή έλαβε υπ’ όψιν και σεβάστηκε διακριτικά τους κανόνες της εκπαιδευτικής διαπαιδαγώγησης.

Διασκευή και σκηνοθεσία: Τούλα Ζαχαριουδάκη

Σκηνικά: Παύλος Καρακασίδης

Κοστούμια: Αντιγόνη Γλυκού

Μουσική: Σάκης Τσιλίκης

Χορογραφίες: Αλέξανδρος Χατζιάρας

Παραγωγή: Ονειροπόληση

Στο ρόλο του Αρπαγκόν ο Λευτέρης Μελέτης

Παίζουν επίσης: Αντιγόνη Γλυκού, Σωτήρης Αντωνίου, Κωνσταντίνος Τσιάκος, Δημήτρης Πρωτογεράκης, Κατερίνα Καλουμένου και στο ρόλο της προξενήτρας η Τούλα Ζαχαριουδάκη

Έναρξη παραστάσεων: Από την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Ώρες και ημέρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή 11:00 & 15:00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ και ειδικές τιμές για τα ομαδικά

Η παράσταση διατίθεται καθημερινά για σχολεία και συλλόγους

Για πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλ: 2106046926 & 6981017808 και στο email: oneiropolisi@gmail.com (Υπεύθυνη Κα Τούλα Ζαχαριουδάκη)

Θέατρο Βρετάνια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

 • «Απολυμένη»

  Η Duke Productions παρουσιάζει στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη Αθερινού «Απολυμένη» σε...

 • «Σκότωσα τον νταή του απαρτχάιντ»

  Από τα μέσα Οκτωβρίου στο θέατρο Βαφείο θα ζωντανέψει μια από τις πιο αμφισβητούμενες προσωπικότητες της σύγχρονης...

 • «Τσιγκολελέτα»

  Η bar theater κωμωδία «Τσιγκολελέτα», της Θεατρικής Εταιρείας Replica, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά! Τρεις καμπάνες και η...

 • «Ασανσέρ»

  Στον Μικρό Κεραμεικό θα παρουσιαστεί η ποπ τραγωδία του Σταυριανού Κιναλόπουλου από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου για...

Copyright © 2015-2016 Clevernews