Εκδηλώσεις

Ο Γάλλος συγγραφέας Philippe Lechermeier επισκέπτεται την Ελλάδα και περιοδεύει στα Χανιά, στη Λάρισα και την Αθήνα

Ο Γάλλος συγγραφέας Philippe Lechermeier επισκέπτεται την Ελλάδα και περιοδεύει στα Χανιά, στη Λάρισα και την Αθήνα

Θυμόσαστε τις άγνωστες και ξεχασμένες πριγκίπισσες με τις αξεπέραστες εικόνες της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής; Τη Φασολά, την Ντορεμί, τη Ζουλού Ζαζού, την Καπριτσιόζα, την Τρελονία, την πριγκίπισσα της Ζούγκλας και της Παρλαπίπας και τόσες άλλες που τα ίχνη τους σβήστηκαν στο πέρασμα των χρόνων;

Ο γάλλος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Philippe Lechermeier, που έχει εμπνευστεί τις Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες και μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες, επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 27 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου.

Συγκεκριμένα όσοι βρίσκονται στα Χανιά, στη Λάρισα και στην Αθήνα θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον πολυβραβευμένο Philippe Lechermeier και να ταξιδέψουν στον συναρπαστικό του κόσμο. Η περιοδεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.

Χανιά

Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, στις 7 μ.μ. στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Χανίων, στον Δημοτικό Κήπο

Λάρισα

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019, στις 6 το απόγευμα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (Κούμα 28), Αθήνα

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2019, στις 12 το μεσημέρι, στο café του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟS (Σταδίου 24)

Στις εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε παιδιά από 8 ετών και μεγάλους, θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

Ο Philippe Lechermeier (Φιλίπ Λεσερμέιερ) γεννήθηκε το 1968 στο Στρασβούργο της Γαλλίας. Από μικρός ήταν ονειροπόλος. Αγαπημένη του ιστορία είναι Ο Μιχαήλ Στρογκόφ του Ιουλίου Βερν. Πριν ασχοληθεί συστηματικά με τη συγγραφή, είχε κάνει διάφορα επαγγέλματα, από εμφιαλωτής μπίρας και νυχτοφύλακας, μέχρι ταχυδρόμος και οξυγονοκολλητής. Μετά τις σπουδές φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στράφηκε γρήγορα προς τη λογοτεχνία. Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα. Οι ιστορίες του προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το βιβλίο του  Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες με τη μοναδική εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ, ενώ έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν δύο ακόμα βιβλία του: Τα γενέθλια και Το μυστικό ημερολόγιο του Κοντορεβυθούλη.

Σχόλια

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews