Βιβλίο

Ο «Κώδικας της Δημιουργίας» είναι αποκάλυψη…

Ο «Κώδικας της Δημιουργίας» είναι αποκάλυψη…

Γιώργο Ζορμπά, πότε θα μάς έχεις έτοιμο τον τρίτο τόμο;

Όντας προκατειλημμένοι σε τριλογίες με «περίεργους» τίτλους (στην περίπτωσή μας πρόκειται για τετραλογία), ξεκινήσαμε την ανάγνωση του πρώτου τόμου του «Κώδικα της Δημιουργίας- ο Γολγοθάς της Εύας» και ευτυχώς στις πρώτες κιόλας σελίδες αναθεώρησα την άποψή μου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο στο οποίο εκτυλίσσονται παράλληλα ( ή μήπως αλληλοσυνδεόμενες; ) ιστορίες σε διάφορα σημεία του πλανήτη: στην Ελλάδα είμαστε στο 2021 εκτός μνημονίων, αλλά και πίσω στο εθνικό μας νόμισμα με την αντίστοιχη υποτίμηση και οικονομική κατάρρευση, στη Μέση Ανατολή η μικρή Εύα από τη Βιέννη είναι όμηρος στα χέρια τζιχαντιστών και στην Αμερική οι μυστικές υπηρεσίες και η Κυβέρνηση παρακολουθούν… τους πάντες!

Βασικοί πρωταγωνιστές του βιβλίου, ο Νίκος Αυγερινός, επιστήμονας της Φυσικής που θα κάνει τη μεγαλύτερη ανακάλυψη από την εποχή του Αϊνστάιν, μένει στο εξωτερικό, έχει έρθει για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πατρίδα και η Σοφία Βλαστού, δημοσιογράφος, που θα γνωρίσει το Νίκο και θα γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας.

Βέβαια, θα μου πείτε ότι αυτό μοιάζει με ρομαντική ιστορία… Και αν σάς έλεγα ότι το συγκεκριμένο βιβλίο διεκδικεί επάξια μια θέση στα ράφια του ψυχολογικού θρίλερ, της αστυνομικής, αλλά και της κατασκοπευτικής λογοτεχνίας;

Ο συγγραφέας Γιώργος Ζορμπάς (πρόκειται για ψευδώνυμο) είναι αρκετά ταξιδεμένος (κάτι που φαίνεται σε όλη τη διάρκεια της υπόθεσης), αλλά και πολύ διαβασμένος με σχέση με τους πολιτισμούς, τις κουλτούρες και τα ήθη των χωρών που έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο. Οι περιγραφές του σε κάποια σημεία μπορούν να χαρακτηριστούν ως και σοκαριστικά ωμές, ενώ η γραφή του είναι λιτή και προσιτή στο μέσο αναγνώστη. Χρειάστηκε, βέβαια, πολλές φορές να ανατρέξουμε στη google για να αναζητήσουμε πληροφορίες, ιδίως για θέματα φυσικής. Πάντως, η απόδοση των παγκόσμιων ιστορικών και οικονομικοπολιτικών γεγονότων, ιδιαιτέρως της δεκαετίας που διανύουμε έχουν αποδοθεί πολύ εύστοχα. Για να καταλάβει κανείς για το πόσο προσεγμένος είναι ο τρόπος προσέγγισης του συγγραφέα, μπορεί να επισκεφθεί τη σελίδα των βιβλίων http://www.thecodeofcreation.com/ . Υπάρχει απεικόνιση των πρωταγωνιστών και μίνι βιογραφικό τους, για να μπορεί να ανατρέχει ο αναγνώστης κάθε φορά. Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, δε θα ήταν καθόλου άσχημο όλη η ιστορία να γυριζόταν και σε σειρά…

Το ύφος συνεχίζεται και στο δεύτερο βιβλίο «Ο Κώδικας της Δημιουργίας- Η πτώση του Αδάμ», αφού οι παράλληλες ιστορίες μας είναι όλες σε εξέλιξη.

Στα αρνητικά θα βάζαμε το μεγάλο όγκο των βιβλίων (περίπου 600 σελίδες το καθένα), αλλά πραγματικά είναι τόσο ευκολανάγνωστα που δεν παίρνεις είδηση πόσο γρήγορα φθάνεις στο τέλος του.

Αλήθεια, Γιώργο Ζορμπά, πότε θα μάς έχεις έτοιμο τον τρίτο τόμο;

Γ.Σ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

 • «Ντοπαμίνη»

  του Κωνσταντίνου Τσάβαλου από τις εκδόσεις Βακχικόν Είναι ένας κυνικός και απαθής τριαντάρης που εργάζεται ως δημοσιογράφος...

 • «Το Κάλεσμα του Δράκου»

  του John M. Ford από τις εκδόσεις Anubis Ψηλά στις χιονισμένες Άλπεις, σε ένα αποκλεισμένο πανδοχείο, η...

 • «Μπιζζζζ»

  των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη σε εικονογράφηση της Ντανιέλας Σταματιάδη από τις εκδόσεις Ίκαρος -Μα, τώρα...

 • «Το παπαγαλάκι»

  της Marie-Helene Bertino από τις εκδόσεις Κάκτος Την εβδομάδα του γάμου της, επισκέπτεται τη Νύφη ένα πουλί,...

Copyright © 2015-2016 Clevernews