Εκδηλώσεις

O Κωστής Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη

O Κωστής Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη

Ατομική έκθεση με έργα γλυπτικής μνημειακών διαστάσεων, σύγχρονα και παλιότερα, της τελευταίας εικοσαετίας, του Κωστή Γεωργίου εγκαινιάζεται από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, στις 4 Φεβρουαρίου στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς). Ο τίτλος της έκθεσης, την οποία επιμελείται ο Μάνος Στεφανίδης, είναι Hortus Clausus (Κλειστός Κήπος).

Στο “Hortus Clausus” καταγράφεται η έρευνα του Κωστή Γεωργίου στη γλυπτική έκφραση, καθώς και η μεταφορά στο τρισδιάστατο χώρο βασικών επιτευγμάτων της ζωγραφικής του. Πρόκειται για ένα έργο πρωτότυπο, στο οποίο εξπρεσιονιστικά ζώα και παράδοξα ανθρωποειδή ορίζουν την ύπαρξή τους μέσα από το επιθετικό χρώμα, τη δυναμική των όγκων αλλά και ένα μινιμαλιστικό στιλιζάρισμα που συχνά παραπέμπει στο σύγχρονο design.  Τα 25 περίπου γλυπτά του Κωστή Γεωργίου οργανώνονται με έναν τέτοιο θεατρικό τρόπο στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη ώστε να λειτουργούν ως μια κλειστή Εδέμ, έναν hortus clausus, έναν χώρο μαγείας για το θεατή.

Πλούσια είναι η παράλληλη δράση του Κωστή Γεωργίου στο εξωτερικό με κύμα σημαντικών εκθέσεων στην Κίνα, την Ευρώπη και την Αμερική.

Συγκεκριμένα μετά  την μεγάλη του ατομική αναδρομική έκθεση με ζωγραφική και γλυπτική που περιόδευσε στα σπουδαιότερα μουσεία της Κίνας, (SUZHOU MUSEUM, SHΑANXI MODERN MUSEUM κ.λ.π) και την ατομική του στην HILTON ASMUS GALLERY στο Σικάγο, στην οποία παράλληλα πρωτοπαρουσίασε στο κοινό της Αμερικής το τρίτο κατά σειρά  CD με τη μουσική του, “CHICAGO PIXELS”, επέστρεψε στην Ευρώπη  και συγκεκριμένα στο  FONDATION D’ UCCLE  στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2013. Στη συνέχεια τα έργα αυτής της έκθεσης μεταφέρθηκαν  στο  “MUSEE VILLA BEATRIX ENEA ANGLET” στη Γαλλία σε μια έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 15  Νοεμβρίου του 2013 και διήρκεσε ως τις 15 Ιανουαρίου του 2014.

Ο Κωστής Γεωργίου είναι από τους  πλέον  καταξιωμένους  διεθνώς  ‘Έλληνες εικαστικούς της σύγχρονης γενιάς. Με περισσότερες από ενενήντα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και γλυπτικής στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και τις σπουδαιότερες γκαλερί και με πλέον των τριακοσίων  ομαδικών σε παγκόσμια κλίμακα, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της γενιάς του και τιμή για τον Ελληνισμό, ιδιαιτέρως σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο. Η πρόσφατη αναδρομική του υπό τον γενικό τίτλο  “OPUS OMEGA”,  που έκανε περιοδεία στα μεγαλύτερα μουσεία της Κίνας (SUZHOU MODERN ART MUSEUM, SHAANXI CONTEMPORARY MUSEUM, NIGBO MODERN, HUBEI ART MUSEUM, HEILONGJIANG MUSEUM κλπ.), γνώρισε μεγάλη επιτυχία  και του χάρισε την αποδοχή   και στην μακρινή Κίνα.

Ο Κωστής Γεωργίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Μυταρά και του Δημήτρη Κοκκινίδη στην ΑΣΚΤ και του Peter de Francia στη Royal College of Fine Art του Λονδίνου. Μεταξύ άλλων απέσπασε ειδικό βραβείο στην Τριενάλε της Οσάκα το 1993.

Η έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Μουσείο Μπενάκη με τίτλο Hortus Clausus (Κλειστός Κήπος) διαρκεί από τις 6 Φεβρουαρίου ως τις 2 Μαρτίου 2014.

Εγκαίνια 4 Φεβρουαρίου 2014 8.00 μ.μ.

Μουσείο Μπενάκη κτήριο οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου, τηλ. 2103453111.

Ώρες επίσκεψης:  Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00

Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00

Χορηγοί της έκθεσης: GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ, MOVEART ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, ΚΤΗΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, TOMS.

Χορηγός επικοινωνίας: ΒΗΜΑ FM, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΒΗΜΑ.GR

Εκδηλώσεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Εκδηλώσεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews