Βιβλίο

Ο Λευκάδιος Χερν μας αφηγείται «ιστορίες από έναν τόπο κι έναν χρόνο μαγικό»!

Ο Λευκάδιος Χερν μας αφηγείται «ιστορίες από έναν τόπο κι έναν χρόνο μαγικό»!

Πέντε ιστορίες, γραμμένες σχεδόν δυο αιώνες πριν, κάποιες εκ των οποίων βασισμένες σε ιαπωνικούς θρύλους κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Αιώρα (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Συγγραφέας ο Λευκάδιος Χερν, γιος μιας Λευκαδίτισσας που κλέφτηκε με Ιρλανδό στρατιωτικο γιατρό, γεννήθηκε στη Λευκάδα, αλλά μεγάλωσε στην Ιρλανδία. Ανήσυχο πνεύμα, στα 18 του χρόνια μετακόμισε στις Η.Π.Α., εργάστηκε ως δημοσιογράφος, μεταφραστής και δάσκαλος, αλλά αποφάσισε να μετοικήσει στην Ιαπωνία και να εργαστεί εκεί ως ανταποκριτής. Παντρεύτηκε τη Γιαπωνέζα Κοϊζούμι Σέτσου, πήρε ιαπωνική υπηκοότητα με το όνομα Κοϊζούμι Γιάκουμο. Αγάπησε τη χώρα και τον πολιτισμό της, έγραψε περί τα 30 βιβλία, από ταξιδιωτικά ημερολόγια, λαϊκούς θρύλους, βιβλία μαγειρικής μέχρι λεξικά.

Στις «Ιστορίες από έναν τόπο κι έναν χρόνο μαγικό» περιλαμβάνονται οι 5 ιστορίες:

  • Διαβάζοντας από ένα ονειροβιβλίο,
  • Το κορίτσι στο παραβάν,
  • Η ιστορία του Μίμι-νάσι- Χόιτσι,
  • Η ιστορία του Ουρασίμα Τάρο,
  • Θυμάμαι έναν τόπο κι έναν χρόνο μαγικό

Τα μικρά αυτά διηγήματα ξεχειλίζουν από συναίσθημα, σχοινοβατούν μεταξύ ζωής και θανάτου, πραγματικότητας και φαντασίας, λογικής και ονείρου.

Η αφήγηση και οι περιγραφές μας ταξιδεύουν σε αλλοτινές και άγνωστες για εμάς εποχές και μας κάνουν γνωστούς θρύλους ή καλύτερα παραμύθια της Ιαπωνίας.

«Ποτέ δεν άγγιξα αυτό το βιβλίο, με κανέναν τρόπο. Ποτέ δεν γύρισα καν μια σελίδα. Κάποιος, πάντα αόρατος, το κρατάει ανοιχτό μπροστά μου στο σκοτάδι. Και καταφέρνω να το διαβάσω επειδή το φωτίζει ένα φως που έρχεται από το πουθενά».

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link