Βιβλίο

«Ο λιμός»: όταν η λογοτεχνία συναντά την Ιστορία…

«Ο λιμός»: όταν η λογοτεχνία συναντά την Ιστορία…

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα «Ο λιμός» του Πάνου Αμυρά. Πρόκειται για μία ιστορία που εκτυλίσσεται στα χρόνια της Κατοχής και ειδικότερα το χειμώνα του 1941, όταν το κρύο και η πείνα μάστιζαν την Αθήνα (περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ).

Ένας λοχαγός των Ες Ες δολοφονείται άγρια στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και την έρευνα της δολοφονίας αναλαμβάνει ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης.

Ο συγγραφέας έχει καταφέρει να «πλέξει» αρμονικά πραγματικά στοιχεία, γεγονότα και πρόσωπα με στοιχεία μυθοπλασίας, δίνοντάς μας ένα γρήγορο, συναρπαστικό μυθιστόρημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γραφή μας παρασύρει στο χρόνο, αφού χρησιμοποιείται λεξιλόγιο για αντικείμενα και τοπωνύμια εποχής (πχ σπαρματσέτο, Χασάνι για το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού κτλ). Επίσης, οι αναφορές, αλλά και το παράρτημα στο τέλος του βιβλίου για τα ιστορικά πρόσωπα που αναφέρονται στις σελίδες του, καταδεικνύουν την  προσεγμένη ιστορική έρευνα στην οποία προέβη ο κύριος Αμυράς. Και βέβαια όλα εκείνα τα γεγονότα τα οποία αναφέρονται δημιουργούν ένα έντονο συναισθηματικό φορτίο, αφού ξυπνούν μνήμες από αφηγήσεις ή από εικόνες των οποίων όλοι έχουμε γίνει κοινωνοί.

Ένα βιβλίο που ικανοποιεί τα γούστα και των φανατικών της αστυνομικής λογοτεχνίας, αλλά και όσων αγαπούν τα ιστορικά στοιχεία σε μία ιστορία…

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews