Βιβλίο

«Ο Πόλεμος του Κάλιμπαν»

«Ο Πόλεμος του Κάλιμπαν»

Οι Εκδόσεις Anubis παρουσιάζουν το δεύτερο βιβλίο της βραβευμένης sci-fi σειράς «The Expanse» του James S.A. Corey, που ενέπνευσε την κορυφαία τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

Ο αποικισμός και η βιομηχανοποίηση των αστεροειδών του ηλιακού συστήματος έχει προκαλέσει πολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές εντάσεις. Όμως η ανακάλυψη του πρωτομορίου -ενός αρχαίου εξωγήινου βιοτεχνολογικού όπλου- έφερε τις πλανητικές δυνάμεις στα πρόθυρα του πολέμου.

Στον Γανυμήδη, τον τροφοδοτικό σταθμό των εξωτερικών πλανητών, μια Αρειανή πεζοναύτης παρακολουθεί τη διμοιρία της να σφαγιάζεται από έναν τερατώδη υπερ-στρατιώτη. Στη Γη, μια πολιτικός των ανώτερων κλιμακίων πασχίζει να αποτρέψει την αναζωπύρωση ενός διαπλανητικού πολέμου. Και στην Αφροδίτη, το εξωγήινο πρωτομόριο έχει πάρει τα ηνία, φέρνοντας φοβερές και αμφίβολες αλλαγές και απειλώντας να εξαπλωθεί σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα.

Στην απέραντη ερημιά του διαστήματος, ο Τζέιμς Χόλντεν και το πλήρωμα του Ροσινάντε φροντίζουν για τη διατήρηση της ειρήνης στη Συμμαχία των Εξωτερικών Πλανητών. Όταν αποφασίζουν να βοηθήσουν έναν επιστήμονα να ψάξει στον ισοπεδωμένο Γανυμήδη για το αγνοούμενο παιδί του, το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από το εάν ένα μοναχικό πλοίο θα μπορέσει να αποτρέψει μια εξωγήινη εισβολή που μπορεί να έχει ήδη αρχίσει…

Συγγραφέας: James S.A. Corey

Μετάφραση: Βασίλειος Αθανασόπουλος

Τίτλος Πρωτοτύπου: Caliban’s War

Σειρά: The Expanse, Βιβλίο 2

ISBN: 978-960-623-425-5

Σελίδες: 704

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

James S.A. Corey είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούν οι Daniel Abraham και Ty Franck (πρώην προσωπικός βοηθός του George R.R. Martin), συγγραφείς της σειράς βιβλίων επιστημονικής φαντασίας The Expanse. Η συνεργασία τους άρχισε το 2011 με το Ο Λεβιάθαν Ξυπνά, πρώτο μυθιστόρημα της σειράς The Expanse.

Το 2012 το βιβλίο ήταν υποψήφιο για βραβείο Hugo και Locus Καλύτερου Μυθιστορήματος. Το 2014 το τρίτο βιβλίο της σειράς (Abaddon’s Gate, 2013) τιμήθηκε με το βραβείο Locus Καλύτερου Μυθιστορήματος Επιστημονικής Φαντασίας.

Η σειρά βιβλίων The Expanse ήταν υποψήφια για βραβείο Hugo Καλύτερης Σειράς το 2017 και τελικά το κέρδισε το 2020. Στο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις κυκλοφορίες των βιβλίων γράφτηκαν οκτώ διηγήματα και νουβέλες, που εμπλουτίζουν την ιστορία των μυθιστορημάτων.

Το 2015 το The Expanse μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη σε παραγωγή Syfy με μεγάλη επιτυχία και από την τέταρτη σαιζόν μετακόμισε στο Amazon Prime Video. Έχει ήδη τιμηθεί με βραβείο Hugo Καλύτερης Δραματικής Μεταφοράς κι έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για βραβείο Saturn.

Οι συγγραφείς έχουν γράψει επίσης ένα μυθιστόρημα Star Wars, με τίτλο Honor Among Thieves (2014), κι ένα διήγημα που δεν ανήκει στον κόσμο του The Expanse, το οποίο συμπεριλήφθηκε σε μια ανθολογία που επιμελήθηκε ο George R.R. Martin.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews