Ενδιαφέροντα

Ο Πρέσβης της Γεωργίας επισκέπτεται το Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο Πρέσβης της Γεωργίας επισκέπτεται το Μουσείο Φιλελληνισμού

Ο Πρέσβης της Γεωργίας κ. David Dondua με το προσωπικό της πρεσβείας επισκέφτηκαν στις 20 Απριλίου 2021 το Μουσείο Φιλελληνισμού, και ξεναγήθηκε στους 4 ορόφους του. Το προσωπικό του Μουσείου του παρουσίασε τις συλλογές του, την ιστορία του φιλελληνικού κινήματος και της φιλελληνικής τέχνης, καθώς και την ιστορία πολλών εμβληματικών φιλελλήνων που στήριξαν την Ελληνική Επανάσταση.

Ο κ. Βελέντζας παρουσίασε στο Μουσείο Φιλελληνισμού ένα τεκμήριο μεγάλης ιστορικής σημασίας που αποδεικνύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γεωργίας. Πρόκειται για μία συγκινητική επιστολή που αποστέλλουν στην Ελλάδα το 1897 Γεωργιανοί φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης. Με την επιστολή αυτή εκφράζουν τα φιλελληνικά τους αισθήματα και την στήριξή τους στον αγώνα των Ελλήνων.

Η ΕΕΦ ευχαρίστησε θερμά τον πρέσβη για το τεκμήριο αυτό.

Ο κ. David Dondua δήλωσε τα εξής:

«Τέσσερις χιλιάδες χρόνια κοινής ιστορίας και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών και των λαών μας, είναι η καλύτερη απόδειξη του φιλελληνικού πνεύματος του γεωργιανού έθνους. Στον πλανήτη μας δεν υπάρχει άλλο έθνος πιο κοντά μας από τους Έλληνες. Είμαι τόσο περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου στην Ελλάδα».

Ο κ. πρέσβης εξήγησε επίσης ότι ο  Έλληνας στα γεωργιανά λέγεται “ბერძენი” / brdzeni που προέρχεται από τη λέξη “ბრძენი” / brdzeni και σημαίνει «σοφός», ενώ η Ελλάδα ονομάζεται “საბერძნეთი” / Saberdzneti, δηλαδή «η χώρα των σοφών».

Τα δυο μέρη συμφώνησαν να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την προώθηση των σχέσεων των δύο λαών και την οργάνωση κοινής έκθεσης.

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews