Κινηματογράφος

«Ο πυρετός του Πετρόφ» (Petrov’s Flu)

«Ο πυρετός του Πετρόφ» (Petrov’s Flu)

από τις 23 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την Weirdwave

To «κακό παιδί» του ρωσικού κινηματογράφου επιστρέφει με σκηνικό μια επιδημία γρίπης στη μετασοβιετική Ρωσία, σε μία ταινία με καταιγιστική δράση και …πυρετώδη ρυθμό

Η Weirdwave, από τις 23/11, παρουσιάζει  την ταινία Ο Πυρετός του Πετρόφ του Κίριλ Σερεμπρένικοφ.

O τολμηρός ρώσος σκηνοθέτης αφηγείται μια ιστορία για τον αγώνα μιας οικογένειας να επιβιώσει στο χάος μιας επιδημίας γρίπης.

Eπίσημη συμμετοχή: Φεστιβάλ των Καννών

Αν και τη βασική ιδέα της ταινίας o Kίριλ Σερεμπρένικοφ την εμπνεύστηκε πριν από την πανδημία του κορωνοϊού,  το φιλμ διαδραματίζεται την περίοδο μιας επιδημίας γρίπης στην μετασοβιετική Ρωσία. Πρωταγωνιστεί ένας σχεδιαστής κόμικ ο οποίος νοσεί σοβαρά και κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Η ταινία ξεκινά με τον ήρωα σε ένα τραμ γεμάτο κόσμο όπου κανείς δεν σέβεται τις αποστάσεις. Εκεί, αίφνης, τον προσεγγίζει η μυστική αστυνομία ζητώντας του να κάνει κάτι αδιανόητο.  Ταυτόχρονα,  η σύζυγός του, μια εργατική βιβλιοθηκάριος, όταν ζορίζεται, αποκτά χαρακτηριστικά μιας μανιακής σούπερ ηρωίδας με άκρως επιθετικές τάσεις.

Η πραγματικότητα μπλέκεται με την φαντασία και το παιδικό παρελθόν του ήρωα με το παρόν, σε ένα κινηματογραφικό αστικό εφιάλτη με πυρετώδη ρυθμό που στόχο έχει να προκαλέσει ρίγη στον θεατή…

Η ταινία βασίστηκε στο μυθιστόρημα «The Petrovs In and Around the Flu» του Αλεξέι Σάλνικοφ και έκανε την πρεμιέρα της στο επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα των Καννών, συγκεντρώνοντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο Κίριλ Σερεμπρένικοφ (H Γυναίκα του Τσαϊκόφσκι), αγαπημένος των μεγαλύτερων διεθνών φεστιβάλ, συνηθίζει με τις ταινίες του να κατακεραυνώνει Εκκλησία  και κράτος στη ρωσική κοινωνία, ενώ έχει έρθει ουκ ολίγες φορές αντιμέτωπος με τις ρωσικές αρχές.

Ο Πυρετός του Πετρόφ άλλωστε είναι μια αλληγορία για την ρωσική κοινωνία και την απώλεια. «Με την ταινία αυτή προσπάθησα να δείξω τι είναι η Ρωσία για όλους μας: δείχνοντας τις παιδικές μας μνήμες, τις χαρές αλλά και τους φόβους μας, λέγοντας στο κοινό τι αγαπούμε αλλά και τι μισούμε, τι λατρεύουμε αλλά και τι μας εξαγριώνει. Ήθελα αυτό το φιλμ να είναι πολύ αισθησιακό αλλά και γεμάτο αγάπη. Η ταινία αυτή θα μπορούσε να είναι η ζωή μου, και έγινε σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο για μένα», εξομολογείται.

Ο Πυρετός του Πετρόφ / Petrov’s Flu (Ρωσία-Γαλλία, 2021, 145’)

Σκηνοθεσία:  Κίριλ Σερεμπρένικοφ 

Σενάριο: Κίριλ Σερεμπρένικοφ,  από το μυθιστόρημα «The Petrovs In and Around the Flu» του Αλεξέι Σάλνικοφ

Ηθοποιοί: Σεμιόν Σερζίν, Τσουλπαν Χαμάτοβα, Γιούρι Κολοκόλνικοφ, Ιβάν Ντορν, Γιούλια Πέρεσιλντ, Γιούριγ Μπόρισοφ

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link