Θέατρο

«Ο Συνεργός» 

«Ο Συνεργός» 

Από 10 Οκτωβρίου στη Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ανεβαίνει το ελληνικό έργο «Ο Συνεργός» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Χριστοδούλου. Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 

Μια πραγματική ιστορία. Ένα από τα πιο γνωστά εγκλήματα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία και αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή και το ανέβασμα ενός νέου θεατρικού έργου. Με μία διαφορά: Το έργο αυτό δεν επικεντρώνεται στον θύτη, ούτε στο θύμα. 

Στις αρχές του 2000 μια νεαρή κοπέλα από την Βέροια εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Ο σύντροφός της, συντετριμμένος την αναζητεί, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει τίποτα. Η υπόθεση απασχολεί έντονα την ελληνική κοινή γνώμη και δεν αργεί να αποκαλυφθεί πως ο θύτης δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον άνθρωπο που την ψάχνει, ο οποίος αφού την σκότωσε στη συνέχεια, με την βοήθεια του ξαδέρφου του την εξαφάνισε. 

Ο Αποστόλης ζει ήρεμα τη ζωή του μαζί με την γυναίκα του στο χωριό, όταν ένα βράδυ ο αγαπημένος του ξάδερφος θα του ομολογήσει ότι σκότωσε την κοπέλα του, ζητώντας του να τον βοηθήσει να κρύψει το πτώμα. Οικογένεια, φιλία, αγάπη, έρωτας, αίφνης θα στροβιλιστούν σε ένα γαϊτανάκι καταστροφής, ψεμάτων και ενοχών, πίσω από τις κλειστές πόρτες της ελληνικής επαρχίας, με ήρωες ανθρώπους της διπλανής πόρτας. 

Σε μια εποχή που τα όρια του καλού και του κακού διερευνώνται εκ νέου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, στην τρίτη του σκηνοθεσία, μαζί με τους ηθοποιούς της παράστασης, προσπαθούν να κατανοήσουν το πώς ένας άνθρωπος, μια ολόκληρη κοινωνία, γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη συνεργός σε ένα άγριο έγκλημα. 

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Γιώργος Χριστοδούλου 

Σκηνικά & Κοστούμια: Αλέξανδρος Γκαρνάβος, Τζίνα Ηλιοπούλου 

Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλάκου 

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Λατουσάκης 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Σακαλή 

Φωτογραφίες – Βίντεο: Δομνίκη Μητροπούλου 

Παίζουν: Χρήστος Κοντογεώργης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Μαρία Προϊστάκη, Φανή Παναγιωτίδου 

Συμμετοχή στα βίντεο-τραγούδι: Αθηνά Σακαλή 

Ημέρες Παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 

Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός, τηλ: 210-5138067 

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

Copyright © 2015-2016 Clevernews