Βιβλίο

«Ο Βοτανολόγος»

«Ο Βοτανολόγος»

Οι φιλίες του ντετέκτιβ αρχιφύλακα Ουάσινγκτον Πόου μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Και περισσεύει ο αντίχειρας. Στη ζωή του υπάρχει η Τίλι Μπράντσο, φυσικά, η άδολη αναλύτρια με την οποία συνεργάζεται. Εξαιρετικά ευφυής, μπορεί να μετατρέψει οποιαδήποτε κοινωνική περίσταση σε κόλαση. Επίσης, ο Πόου γνωρίζει –και ταλαιπωρεί– χρόνια τώρα το αφεντικό του, την επιθεωρήτρια Στέφανι Φλιν, όπως και την πιο κοντινή γειτόνισσά του, τη Βικτόρια, εκτροφέα προβάτων στο επάγγελμα, και νταντά του σκύλου του όταν λείπει.

Κι έπειτα υπάρχει η Εστέλ Ντόιλ. Είναι γεγονός πως η ιατροδικαστής με την καυστική γλώσσα δεν υπήρξε ποτέ καλόβολος και αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά μήπως αυτή τη φορά της ξέφυγε η κατάσταση; Η δολοφονία του πατέρα της, που βρίσκεται νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι, φαίνεται ξεκάθαρη περίπτωση. Η Εστέλ έχει υπολείμματα από εκπυρσοκρότηση στα χέρια της και, ενώ ένα φρέσκο στρώμα χιονιού σκεπάζει τα πάντα γύρω από το σπίτι, τα δικά της είναι τα μοναδικά αποτυπώματα. Από τη στιγμή της σύλληψής της έχει πει μόνο τέσσερις λέξεις: «Ειδοποιήστε τον Ουάσινγκτον Πόου».

Εν τω μεταξύ, ένας δηλητηριαστής με το προσωνύμιο «ο Βοτανολόγος» στέλνει στους πιο απεχθείς ανθρώπους της χώρας ποιήματα και πεπιεσμένα λουλούδια. Διεστραμμένος και ευρηματικός, μοιάζει ικανός να περνάει μέσα από τοίχους και, παρά την έγκαιρη προειδοποίηση που στέλνει στα θύματά του και ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, σκοτώνει ατιμώρητος.

Ο Πόου δε συμπαθεί καθόλου τα μυστήρια τύπου «φόνος σε κλειδωμένο δωμάτιο», και τώρα έχει να λύσει δύο από αυτά. Γιατί αν δεν το κάνει, τα πτώματα θα συνεχίσουν να στοιβάζονται…

Ο βραβευμένος με τα αναγνωρισμένου κύρους CWA Gold Dagger και CWA Ian Fleming Steel Dagger Awards, M.W. Craven, επιστρέφει με τη συναρπαστική πέμπτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ουάσινγκτον Πόου, Ο Βοτανολόγος, που απέσπασε το βραβείο Theakston Old Peculiar Crime Novel of the Year 2023.

(Ουάσινγκτον Πόου #5)

ISBN: 978 960 507 176 9

Σελίδες: 472

Ημερομηνία Έκδοσης: 11/2023

Πρωτότυπος Τίτλος: The Botanist

Μετάφραση: Χριστίνα Ριζοπούλου

O M.W. Craven γεννήθηκε στο Καρλάιλ, μεγάλωσε όμως στο Νιούκασλ, απ’ όπου στην ηλικία των δεκαέξι μόλις ετών το έσκασε για να καταταγεί στο στρατό. Τα επόμενα δέκα χρόνια τα ξόδεψε ταξιδεύοντας στον κόσμο, ώσπου το 1995 αποφάσισε να ολοκληρώσει τις σπουδές του στην κοινωνική εργασία με ειδίκευση στην εγκληματολογία και την τοξικοεξάρτηση. Τριάντα ένα χρόνια αφότου άφησε πίσω του την Κάμπρια, επέστρεψε εκεί για να αναλάβει μια θέση επιτηρητή αποφυλακισμένων υπό όρους στο Γουαϊτχέιβεν, την οποία δεκαέξι χρόνια αργότερα εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Τώρα πια, τα κίνητρα που τον ωθούν να προσπαθεί να μπει στο μυαλό των εγκληματιών είναι εντελώς διαφορετικά. Οι Μαριονέτες, το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωα τον Ουάσινγκτον Πόου, εκδόθηκε σε πολλές χώρες και γνώρισε θερμή υποδοχή τόσο από τους αναγνώστες όσο και από τους κριτικούς. Ο συγγραφέας ζει σήμερα με τη σύζυγό του στο Καρλάιλ. Όταν δεν κόβει βόλτες με το σπρίνγκερ σπάνιελ του ή δε φλυαρεί στην τοπική παμπ, μπορεί κανείς να τον συναντήσει σε μια συναυλία πανκ ή σε κάποιο λογοτεχνικό φεστιβάλ.

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link