Κινηματογράφος

«ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ»

«ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ»

Η ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» του Δημήτρη Πιατά κάνει πρεμιέρα στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ, σε διανομή Weird Wave, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00, σε μια πλήρως ανακαινισμένη αμφιθεατρική αίθουσα 220 θέσεων, με νέα καθίσματα, μεγάλη είσοδο, άπλετο φωτισμό, ωραίο διάκοσμο, με εξοπλισμό εικόνας και ήχου τελευταίας τεχνολογίας.

Από τις 2 Απριλίου, η τιμημένη με τρία βραβεία από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου άκρως επίκαιρη μαύρη κωμωδία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ», σε σενάριο και σκηνοθεσία Δημήτρη Πιατά, θα προβληθεί στους κινηματογράφους.

Η ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ», με δεύτερο τίτλο «ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ», είναι η αυθαίρετη μετάφραση του ΠΑΝ σε ΟΛΑ, του αρχαϊκού «δή» που σημαίνει «λοιπόν» και του ΜΙΑ που μεταφράζεται σε ΕΝΑ…

«…γυρίστηκε για την ΚΡΙΣΗ… με την ΚΡΙΣΗ… Είναι μια μαύρη κωμωδία, μιας εμπριμέ χρεοκοπίας. Παρουσιάζει μια χώρα σουρεαλιστική, όπου συμμορίες, Μ.Α.Τ., Μ.Μ.Ε., διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, έμποροι ναρκωτικών, ολιγάρχες, τηλεοπτικές περσόνες, μια ερωτική ιστορία, μπλέκονται μεταξύ τους… ΟΛΟΙ… για να γίνουν ΕΝΑ… ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ… Στο τέλος θα πουλήσουμε “μήλα” στο διαδίκτυο για να μειώσουμε το δημόσιο χρέος. Είναι η σατιρική μάτια του σκηνοθέτη-σεναριογράφου Δημήτρη Πιατά απέναντι στους δανειστές μας… Τα  ΜΗΛΑ, η βαριά βιομηχανία μας, σημειολογικά μπορεί να είναι το προπατορικό αμάρτημά ή η αρχή για να φτιάξεις “μηλόπιτα”…»

Η «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας και απέσπασε τρία βραβεία (Καλύτερης Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τον Δημήτρη Πιατά και Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας για τον Θεοδόση Πελεγρίνη) στο 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Με χιουμοριστική διάθεση, ο Δημήτρης Πιατάς γράφει για την «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ»: «Πρόθεσή μου ήταν να κάνω κινηματογραφική ταινία μυθοπλασίας, αλλά με την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας μου βγήκε ντοκιμαντέρ! …γιατί το φόντο της ταινίας ήταν η χρεοκοπημένη Ελλάδα –υπαρκτό πρόβλημα– ο κανιβαλισμός των κίτρινων Μ.Μ.Ε. -βλέπε διασυρμό του Καθηγητή Φιλοσοφίας και τέως Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, λόγω ενασχόλησής του με τα καλλιτεχνικά– και, τέλος, ο τίτλος της ταινίας που παραπέμπει στο διεθνές πρόβλημα του ΕΜΠΟΛΑ… Αυτό το λάθος είναι η αρχή της κωμωδίας μου… όμως επιμένω ότι έκανα ταινία μυθοπλασίας και όχι ντοκιμαντέρ… Κωμωδία… αλλά ΜΑΥΡΗ!…»

Σενάριο– Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιατάς

Πρωταγωνιστούν: Θεοδόσης Πελεγρίνης, Δημήτρης Πιατάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μάκης Παπαδημητρίου, Λουκία Πιστιόλα

Guest: Ναταλία Δραγούμη, Λένα Παπαληγούρα, Ανδρέας Ρουμελιώτης, Σοφία Κακαρελίδου, Μαρία Τσαρουχά, Κώστας Παρράς, Θάνος Τοκάκης, Ιωάννα Πιατά, Αντώνης Αντωνόπουλος Συμμετέχουν: Κώστας Φοράκης, Φώτης Λάμαρης, Μαίρη Αθανασίου, Ισιδώρα Δωροπούλου, Χρύσα Μαρκατά, Κώστας Κωράκης, Χρήστος Αθανασίου κ.ά.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, ώρα 20:00

Ώρες προβολής: 6 μ.μ. – 8 μ.μ. – 10 μ.μ.

Εισιτήριο: 7 ευρώ

Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ, Σταδίου 28, είσοδος από τη Στοά Κοραή

Από 2 Απριλίου στον Κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link