Κινηματογράφος

«Παραβατικοί» (The Delinquents/ Los Delicuentes)

«Παραβατικοί» (The Delinquents/ Los Delicuentes)

Από 21 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Η Weirdwave, από τις 21 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει στους κινηματογράφους την απολαυστική ταινία Παραβατικοί του Ροντρίγκο Μορένο που λάτρεψαν οι κριτικοί στις Κάνες, και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Αργεντινής για τα Όσκαρ.

Kλέψε πίσω τη ζωή σου!

Δύο τραπεζικοί υπάλληλοι γίνονται συνεργοί σε μια ληστεία, σε μια συναρπαστική ταινία για την αναζήτηση της ελευθερίας.

Ο Μοράν και ο Ρομάν είναι δύο φιλήσυχοι τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Άιρες . Ο Μοράν αμφισβητεί τη ανυπόφορη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους, κλέβει ένα σεβαστό ποσό από το χρηματοκιβώτιο και ζητά από κολλητό του συνάδελφο να κρύψει τα χρήματα ώστε να τα μοιραστούν μόλις βγει από τη φυλακή. Τι ψυχή έχουν άλλωστε τρία χρόνια πίσω από τα σίδερα αν δε χρειαστεί να δουλέψει κανείς τους ξανά; Το σχέδιο μοιάζει εφαρμόσιμο, αρκεί να μη λυγίσει κατά την ανάκριση ο δεύτερος. Ή να μην μπλέξουν τα πράγματα όταν στην εξίσωση μπει ο έρωτας…

Ποιο είναι όμως το πραγματικό κόστος για την ελευθερία;

Αστεία, υπαρξιακή και εμπνευσμένη, με μια εσάνς από αδερφούς Κοέν, Αλμοδόβαρ και Φασμπίντερ κι ένα ξεχωριστό, υπόγειο χιούμορ, η ταινία, με την υπογραφή του σημαντικού εκπροσώπου του Νέου Αργεντίνικου Κινηματογράφου Ροντρίγκο Μορένο, είναι ένα φιλμ για την αναζήτηση της ελευθερίας που μάγεψε τους κριτικούς στις Κάνες. Επίσημη υποψηφιότητα της Αργεντινής για το Όσκαρ διεθνούς ταινίας.

«Μία ταινία που θα γίνει cult» σύμφωνα με την Guardian. «Aπόλυτα ξεχωριστή, αποπλανητική και οραματική».

Σύμφωνα με τον κατάλογο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, η ταινία Παραβατικοί «δεν είναι με τίποτα το τυπικό φιλμ με θέμα μια ληστεία που έχουμε συνηθίσει. Για την ακρίβεια, είναι τόσο καλό που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι παράνομο».

Σύμφωνα με το Variety, «η υπαρξιακή αυτή ταινία ληστείας του Ροντρίγκο Μορένο σε πείθει πως τρέλα δεν είναι να προσπαθείς να ξεφύγεις από την ρουτίνα σου. Τρέλα είναι να επιστρέψεις σε αυτήν».

*Φεστιβάλ Κανών-Ένα Κάποιο Βλέμμα

*Επίσημη πρόταση της Αργεντινής για τα Όσκαρ

*Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -Ανοιχτοί Ορίζοντες

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link