Βιβλίο

«Πέπλο Σιωπής»: Όταν τα μυστικά του παρελθόντος δε μένουν για πάντα κρυφά…

«Πέπλο Σιωπής»: Όταν τα μυστικά του παρελθόντος δε μένουν για πάντα κρυφά…

Το τέταρτο βιβλίο του Stuart Neville με πρωταγωνιστή το Τζακ Λένον με τίτλο «The final silence» κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο με τον τίτλο «Πέπλο σιωπής».

Πρόκειται για ακόμη μία αστυνομική περιπέτεια, κατά την οποία ο αγαπημένος μας επιθεωρητής καλείται να βοηθήσει μια παλιά ερωμένη του, τη Ρία Καρλάιλ. Η Ρία Καρλάιλ κληρονοµεί το σπίτι του θείου της, ο οποίος δεν είχε επαφές με κανένα συγγενή για πολλά χρόνια και ο οποίος πέθανε ξαφνικά. Όταν μπαίνει στο σπίτι και τακτοποιεί τα πράγματα, ανακαλύπτει ένα δερµατόδετο βιβλίο, στο οποίο μέσα υπάρχει ένα γυναικείο νύχι, µια µπούκλα και µια λίστα δολοφονημένων θυµάτων.

Τότε αποφασίζει να ζητήσει τη βοήθεια του πρώην εραστή της, επιθεωρητή Τζακ Λένον, ο οποίος βιώνει και αυτός μια δύσκολη φάση στη ζωή του, αφού έχει σκοτώσει σε αυτοάµυνα έναν συνάδελφό του. Όταν ενημερώνεται από τη Ρία για την ύπαρξη του βιβλίου, δυσπιστεί στην αρχή, αλλά δεν προλαβαίνει να μάθει περισσότερα, αφού η Ρία βρίσκεται δολοφονηµένη και το βιβλίο άφαντο.

Και κάπου εδώ αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της πλοκής, ή μάλλον  να μπερδεύεται περισσότερο, δικαιώνοντας αυτούς που είπαν πως πρόκειται για το καλύτερο βιβλίο του Neville.

Έντονη πλοκή, συμμετοχή όλων ανεξαρτήτως των ηρώων σ’ αυτήν, ακόμη και εκείνων που δε θεωρούνται πρωταγωνιστές και έντονη συναισθηματική φόρτιση, ιδίως όταν αρχίζει να διαφαίνεται ποιος είναι ο υπαίτιος πολλών από τα γεγονότα.

Ένα θρίλερ που καθηλώνει ακόμα και τον πιο μυημένο αναγνώστη αστυνομικού μυθιστορήματος.

 

Σχόλια

Βιβλίο

Περισσοτερα στην κατηγορια Βιβλίο

Copyright © 2015-2016 Clevernews