Θέατρο

«Πέρσες»

«Πέρσες»

Λόγω μεγάλης επιτυχίας οι Πέρσες του Αισχύλου επαναλαμβάνονται στο θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, στο Γκάζι, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Πιλοτικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στερεάς Ελλάδας που διοργανώνει το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου (ΚΕΔΡΑ) με την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς.

Η παράσταση, μαζί με τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή και με την Ελένη του Ευριπίδη παρουσιάστηκαν ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία τον Σεπτέμβριο εγκαινιάζοντας μετά από σαράντα χρόνια σιωπής το πανέμορφο και κατάμεστο από ένα ενθουσιώδες κοινό στο αρχαίο θέατρο της Ερέτριας τις ίδιες μέρες που, με ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς, ξεκίνησαν και τα έργα αναστύλωσής του.

Η παράσταση των Περσών -είναι ένα έργο που μιλά για τον πόλεμο για να υμνήσει την ειρήνη- σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Γιάγκου Ανδρεάδη, επιχειρεί να αξιοποιήσει τους οικείους κώδικες ερμηνείας του αρχαίου μας δράματος σε διάλογο με τις σύγχρονες συνθήκες και θεατρικές αναζητήσεις. Η εύστοχη ένταξη αρχαίων στίχων, η αξιοποίηση της αρχαίας λύρας, τα προσωπεία και η αφαιρετική όψις σκηνικών και κοστουμιών, αλλά πάνω από όλα η υποκριτική ερμηνεία με αφοσίωση στα μεγάλα κείμενα δίνουν το στίγμα του εγχειρήματος.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου & Τρίτη 9 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης 9μμ.

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, ατέλειες και δωρεάν είσοδος για ανέργους με σειρά προτεραιότητας

Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι

Σχόλια

Θέατρο

Περισσοτερα στην κατηγορια Θέατρο

 • «Κωμική κατάληψη»

  Τον Οκτώβριο του 2019, ως Συλλογικότητα Κωμικών Αθηνών-Σαλονίκης-Εεεε…τι αρχίζει από ε; (Σ.Κ.Α.Σ.Ε.), προβήκαμε σε κατάληψη του Θεάτρου...

 • «Ερυθρό»

  του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη στο Θέατρο ΠΚ Σχόλια

 • «Ξύπνα Βασίλη»

  Η Σκηνή Νίκος Κούρκουλος ξεκινά με τη διαχρονική και οξυδερκή σάτιρα του μεγάλου Έλληνα θεατρικού συγγραφέα Δημήτρη...

 • «Δάχτυλο στο Μέλι»

  Η κωμωδία του Μίμη Καπέρδου έρχεται στο ELIART τον Οκτώβριο Σχόλια

Copyright © 2015-2016 Clevernews