Κινηματογράφος

«Πουλιά στον Αέρα» (Le Dindon)

«Πουλιά στον Αέρα» (Le Dindon)

25 Ιουνίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21

Ο πολυαγαπημένος του ελληνικού θεατρόφιλου κοινού ΖΟΡΖ ΦΕΪΝΤΟ (πέντε έργα του ανέβηκαν φέτος στις θεατρικές σκηνές της Αθήνας) “μετακομίζει” στη μεγάλη οθόνη, με μια από τις πιο ευρηματικές και σπαρταριστές δημιουργίες του. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για τη συζυγική απιστία και τα απίθανα ευτράπελα που φέρει ένα ερωτικό τρίγωνο που μπορεί να καταλήξει σε… πεντάγωνο.

Στην αιώνια ρομαντική Πόλη του Φωτός, ο κατεργάρης κύριος Ποντινιάκ ερωτεύεται μια όμορφη νεαρή γυναίκα. Αυτό που δεν είχε προβλέψει είναι το ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι άλλη από τη Βικτουάρ, δηλαδή η σύζυγος του στενού του φίλου, Βατλέν. Και ακόμη κι αν ο Βατλέν το πάρει καλά, η ίδια η Βικτουάρ αποδεικνύεται δύσκολη περίπτωση. Κι όλα αυτά πριν μπουν στο παιχνίδι ο Ρεντιόπ, επίσης ερωτευμένος με τη Βικτουάρ, και η Σούζι, παλιά σύντροφος του Βατλέν που μοιάζει να έχει επιστρέψει έτοιμη για όλα…. Το παιχνίδι, οι παρεξηγήσεις και οι ανατροπές μόλις ξεκίνησαν!

Ο απελευθερωτικός άνεμος της δεκαετίας του ‘60 συναντάει την καυστική σάτιρα της ατομικής και κοινωνικής υποκρισίας στη νέα ταινία του Ζαλίλ Λεσπέρ («Ιβ Σεν Λοράν»), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του διάσημου θεατρικού συγγραφέα Ζορζ Φεϊντό, κλασική θεατρική κωμωδία και τεράστια εμπορική επιτυχία όπου κι αν έχει ανεβεί στον κόσμο. Η ερωτική απελευθέρωση και το παιχνίδι της απιστίας ποτέ δεν ήταν πιο αστεία!

Θερμές ευχαριστίες στο σκηνοθέτη Νίκο Μαστοράκη που παραχώρησε τα δικαιώματα του ελληνικού τίτλου που χρησιμοποίησε στο τελευταίο ανέβασμα του έργου την περίοδο 2018 – 2019 στο θέατρο Αλίκη.

Σκηνοθεσία: Zαλίλ Λεσπέρ

Σενάριο: Γκιγιόμ Γκαλιέν, Ζαλίλ Λεσπέρ, Φαντέτ Ντρουάρ

Παίζουν: Ντάνι Μπουν, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Αλίς Πολ, Αμέν Σιλά, Λορ Καλαμί, Καμίγ Λελούς

Διάρκεια: 85 λεπτά

Διανομή: Rosebud .21

 

Σχόλια

Κινηματογράφος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κινηματογράφος

Copyright © 2015-2016 Clevernews