Ενδιαφέροντα

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (Ι), Φθινόπωρο 2018- Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου (Ι), Φθινόπωρο 2018- Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου

Σεμινάριο Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου σε 12 Μαθήματα

Α’ ΚΥΚΛΟΣ (για συμμετέχοντες που δεν έχουν παρακολουθήσει ξανά σεμινάριο σκηνοθεσίας αλλά και για όποιον άλλον επιθυμεί να συστηματοποιήσει τις γνώσεις του στη σκηνοθεσία κινηματογράφου)- 12 συναντήσεις.

Σεμινάριο Θεωρίας και Πρακτικής Κινηματογράφου περιλαμβάνει τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους (3-5 λεπτών διάρκειας) ή μιας σκηνής αντίστοιχης διάρκειας. Στις 12 τετράωρες συναντήσεις θα διδαχτούν στους συμμετέχοντες οι απαραίτητες, βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για τη σκηνοθεσία του κινηματογράφου, μέσα από τις εισηγήσεις του συντονιστή του σεμιναρίου, την προβολή και ανάλυση αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και ρευμάτων, την προβολή και ανάλυση 2-3 ολόκληρων ταινιών, πρακτικές σεναριακές, σκηνοθετικές και κινηματογραφικής υποκριτικής ασκήσεις, την παροχή ηλεκτρονικών σημειώσεων και πρόσβαση σε δανειστική βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη. Κάποιες φορές θα παραβρίσκονται άνθρωποι από τον χώρο του κινηματογράφου που θα παρουσιάζουν τη δική τους προσέγγιση σε μια ταινία.

Ενότητες με τις οποίες θα ασχοληθεί το σεμινάριο:

* Οργάνωση Παραγωγής – Διεύθυνση Παραγωγής

* Βασικές Αρχές Σεναρίου

* Κινηματογραφική σκηνοθεσία – ο ρόλος του σκηνοθέτη

* Οι Ειδικότητες του Συνεργείου- Σκηνοθετική Ομάδα και οι υπόλοιπες δημιουργικές ομάδες

* Ο Ηθοποιός στον κινηματογράφο

* Πλάνα – Σκηνές – Σεκάνς – Γωνίες λήψης – Κίνηση της κάμερας – Εφέ – Ήχοι Ρεπεράζ-Ντεκουπάζ-Τελική γραπτή μορφή του Σεναρίου-Ανάλυση των σκηνών του σεναρίου σε πλάνα-Αισθητικό ύφος της ταινίας

* Αισθητική κινηματογράφησης (χώρος-χρόνος-πλάνα-μοντάζ-ήχος): Ακαδημαϊκή αισθητική- Μοντέρνα αισθητική | Βασικοί Κανόνες Σκηνοθεσίας (Κανόνας του Άξονα, Κανόνας αλλαγής γωνίας λήψης 30 μοιρών κ.α.)

* Η Φωτογραφία και ο Σκηνικός Χώρος στον κινηματογράφο

* Το Μοντάζ στον Κινηματογράφο

* Η Μουσική στον Κινηματογράφο

Στα μαθήματα θα περιληφθεί μάστερκλας διεύθυνσης φωτογραφίας. Τα γυρίσματα θα επιβλέπονται και καθοδηγούνται εκτός από τον συντονιστή του σεμιναρίου και από διευθυντή φωτογραφίας.

Έμφαση θα δοθεί στην κινηματογραφική υποκριτική όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα συμμετέχουν σε ασκήσεις με κάμερα στο ρόλο του σκηνοθέτη αλλά και του ηθοποιού (Υποκριτική μπροστά και πίσω από την κάμερα). Βασικές γνώσεις θα παρασχεθούν για την Θεωρία και την Πρακτική του Μοντάζ και για τη Συγγραφή του Σεναρίου.

Το κόστος είναι 130€ με έκπτωση σε φοιτητές, ΑμεΑ, άνεργους , παλιότερους μαθητές, ζευγάρια, συγγενείς, γκρουπ, εκπαιδευτικούς, μέλη θεατρικών και πολιτιστικών ομάδων.

Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης του “Σχολείου του Σινεμά”.

Για όσους το επιθυμούν και ανταποκριθούν ικανοποιητικά στις απαιτήσεις του Α’ κύκλου θα υπάρξει Β’ κύκλος στον οποίο ο κάθε συμμετέχων θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τη δική του ταινία μικρού μήκους διάρκειας έως 5 λεπτά.

Συντονιστής Σεμιναρίου: Γιάννης Καραμπίτσος (Σκηνοθέτης, Μοντέρ και Κριτικός Κινηματογράφου).

Ανοιχτό Μάθημα – Παρουσίαση την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στις 16.00.

Έναρξη Σεμιναρίου: Οκτώβρης 2018.

Πληροφορίες – Εγγραφές στο e-mail schoolofcinemagr@gmail.com και στα τηλέφωνα 2130 159 816 και 6944143564.

Διοργάνωση: Σχολείο του Σινεμά (Τσαμαδού 26-28, Εξάρχεια).

Σχόλια

Ενδιαφέροντα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ενδιαφέροντα

Copyright © 2015-2016 Clevernews